Reperul
Braila Economic Finante

Bani europeni pentru spitalele din județul Brăila

”Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziția spitalelor din toată țara peste 350 milioane euro din fonduri europene, pentru dotarea cu aparatura necesară bătăliei împotriva pandemiei COVID-19, precum și pentru recompensarea cadrelor medicale care au fost expuse în timpul acesteia”, precizează printr-un comunicat de presă, deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniță. Aceasta a mai adăugat că sesiunea de proiecte deschisă de minister, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), finanțează:

•        Proiecte cu valoare maximă de 10 milioane euro, pentru unitățile publice sanitare și de suport pentru pacienții infectați cu COVID-19, care doresc să achiziționeze echipamente medicale necesare în tratamentul pacienților;

•        Proiecte cu valoare maximă de 3 milioane euro, destinate autorităților publice locale, în parteneriat cu furnizorii publici de servicii de asistență socială din județ, pentru categoriile vulnerabile. Proiectele sunt destinate protecției personalului implicat în lupta cu pandemia, suplimentar stimulentului financiar de 2.500 lei, acordat tot din fonduri europene, personalului medical și auxiliar.

De finanțare pot beneficia inclusiv spitalele care au achiziționat deja echipamente, după data de 1 februarie 2020. Evaluarea celor 23 de proiecte depuse deja este estimată a se realiza în maximum o lună, astfel încât spitalele să beneficieze cât mai repede de contracte de finanțare. Unitățile sanitare beneficiază de sprijinul specialiștilor de la Ministerul Fondurilor Europene, pentru  accesarea banilor europeni.

Din păcate, Spitalul Județean de Urgență Brăila nu se află printre unitățile sanitare care să fi depus deja cereri pentru fondurile europene nerambursabile, dar am speranța că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile. Banii alocați înseamnă achiziția de echipamente care vor crește calitatea actului medical și după ce pandemia va trece, iar, pe termen scurt, recompeensarea cadrelor medicale care s-au aflat în această perioadă într-o permanentă alertă și au fost expuse în încercarea zilnică de a salva vieți. De aceste fonduri poate beneficia atât spitalul județean, cât și Consiliul Județean Brăila, pentru furnizorii de servicii de asistență socială, respectiv, centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap neuro-motor sau psihic și a altor categorii de persoane vulnerabile.

Postări asemănătoare

Scandalul de la HC Dunărea Brăila, între politică și relații sexuale

Sorin Rugină

Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată

Reperul

VIDEO – Liberalii din CJ Brăila i-au cerut demisia managerului Spitalului Județean de Urgență

Reperul