Reperul
Economic

Bani pentru medicii de familie care vor vaccina împotriva COVID-19 la domiciliul celor interesați

Potrivit proiectului de ordonanță ce mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica, „[p]entru administrarea vaccinului de către medicii de familie, aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, în condițiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, tariful este de 60 de lei/ inoculare”.

În cazul vaccinării la cabinetul propriu, medicii de familie vor primi, conformt proiectului, aceeași sumă pe care o primesc și în prezent, respectiv de 40 de lei/ inoculare, indiferent dacă este făcută unui pacient de pe listele proprii sau nu.

Astfel, după ce măsurile conținute de proiect se vor aplica, medicii de familie vor primi 40 de lei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete (fără să conteze dacă sunt pacienți de pe listele proprii sau nu) și 60 de lei/ inoculare, în cazul vaccinării la domiciliul persoanelor.

Proiectul de ordonanță va permite și medicilor de specialitate care vaccinează în ambulatoriile spitalelor să primească bani pentru asta: “[p]entru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul unei structuri ambulatorii de specialitate organizate conform prevederilor legale în vigoare, inclusiv în cadrul ambulatoriului integrat/ de specialitate din structura unităților sanitare cu paturi (…), tariful este de 40 de lei/ inoculare”.

Măsurile conținute de proiectul de ordonanță se vor aplica, cel puțin teoretic, până în data de 31 martie 2022. Ordonanța stabilește că “personalul medico-sanitar și registratorii medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii”, astfel:
-90 lei/oră pentru medici;
-45 lei/oră pentru asistenți medicali;
-20 lei/oră pentru registratorii medicali.
Din aprilie, activitatea medicilor rezidenți în centrele de vaccinare este remunerată cu 90 lei/ oră.

Postări asemănătoare

Salariul minim va ajunge la 3.000 de lei până în 2026

Reperul

ANAF: Profesorii care obțin bani din meditații trebuie să depună Declarația unică

Reperul

Peste 1.700 de slujbe oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Maria Vlad Romaniţă