Reperul
Eveniment

Bărbat împușcat lângă un cazinou, adus la spital de un taximetrist

* Viața bărbatului împușcat a fost pusă în pericol, așa că Poliția a schimbat încadrarea faptei din lovire și alte violențe în tentativă de omor *

Un bărbat de 31 de ani a fost împușcat în plină stradă, la Galați. Incidentul a avut loc sâmbătă noapte în apropierea unui cazinou din oraș. Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean cu ajutorul unui taximetrist. „A fost adus un tânăr de 35 de ani, cu plăgi împușcate, multiple, abdominal și la nivelul membrelor inferioare, în șoc hemoragic, de un taximetrist”, a declarat dr. Angel Trifan, șeful UPU-SMURD Galați.

Imediat ce au constatat că bărbatul era împușcat, medicii au sunat la cea mai apropiată secție de poliție și au anunțat cazul. Poliția a început o anchetă. „La data de 16 septembrie, în jurul orei 01:00, Secția 3 Poliție a fost sesizată de Spitalul Județean Galați cu privire la faptul că la Unitatea de primire Urgențe s-a prezentat un bărbat de 31 de ani, din localitate, care prezenta mai multe plăgi împușcate”, a afirmat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Medicii de la UPU i-au acordat bărbatului primul ajutor și, imediat ce l-au stabilizat, l-au dus în sala de operație. „A fost admis imediat la Codul Roșu, la urgențe majore, unde s-au început manevrele de stabilizare a pacientului și a parametrilor vitali. În momentul în care s-a considerat că viața nu îi mai este pusă în pericol, pacientul a fost transferat spre sala de operație pentru intervenția chirurgicală și stabilizarea definitivă a pacientului. Pacientul ulterior a rămas internat în reanimare și într-o secție de chirurgie”, a declarat dr. Angel Trifan, șeful UPU-SMURD Galați.

Bărbatul este acum în afara oricărui pericol, dar, conform medicilor, viața i-a fost pusă în pericol, motiv pentru care încadrarea faptei a fost schimbată din lovire și alte violențe, cum a fost inițial, în tentativă la omor. „Este stabil, în afara oricărui pericol acum. (I-au fost extrase proiectilele?) Da, sunt proiectile reale, nu sunt cele cu gloanțe de cauciuc, sunt arme letale. Unul la nivelul hipo-gastro, adică undeva în abdomenul inferior, unul la nivelul coapsei, a fost o plagă transfixiantă, unul la nivelul unei gambei și la nivelul unui călcâi, deci cel puțin patru proiectile au fost implicate în agresiunea dumnealui”, a explicat dr. Angel Trifan, șeful UPU-SMURD Galați.

„În urma sesizării, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ulterior, având în vedere concluziile raportului medico-legal, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în cea de tentativă la omor, ancheta în cauză fiind preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați”, a spus cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În zona în care a avut loc agresiunea, nimeni nu pare să fi auzit zgomot sâmbătă noapte. Unii locatari din zonă cred însă că altercația a pornit de la jocurile de noroc, agresiunea având loc chiar lângă un cazinou.

Postări asemănătoare

Vitezoman prins de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO | Inundații în localitatea gălățeană Smârdan

Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor financiar de 700 de lei

Reperul