Reperul
Alegeri Eveniment Politic

Bătălia pentru Galați, faza pe cifre

noutati braila

Candidații partidelor politice au început precampania, în încercarea de a obține voturile gălățenilor. Ședințele de buget din cadrul Consiliului Local și Consiliului Județean au generat muniție în bătălia politică desfășurată în media locală.

La început a fost… Cristache!

Cătalin Cristache, liderul PMP Galați, a lansat în cadrul emisiunii ”Deschide Lumea” de la Realitatea Tv Galați – Brăila un șir de acuzații la adresa colegilor de la PNL: “Ei (liberalii n.r.) nu sunt pregătiți de guvernare. Drept dovadă, nici oameni nu au (…). Alianța la nivelul Galațiului ar fi trebuit să funcționeze. Cred că sunt doar orgolii și vor să câștige supremația omorându-i pe cei de lângă ei. E ceea ce face PNL-ul cu USR (…)”.

        Cătălin Cristache a avut cuvinte deloc măgulitoare la adresa lui Onuț Atanasiu, candidatul PNL Galați pentru funcția de primar al Galațiului, caracterizându-i prestația din ședințele de Consiliu Local ca fiind “penibile”: “A venit în ședința de CL și a depus niște amendamente pentru niște clase de la o anumită școală. Unde mai este bunul simț, în care guvernul tău taie 25 de milioane de euro din bugetul Galațiului, și tu vii la ședințele de buget să depui amendamente? (…). Tu, consilier PNL?”

        Onuț Atanasiu: Guvernul a dat cu 3 milioane de lei mai mult!

        Candidatul PNL Galați, profesorul Onuț Atanasiu, nu a vrut să comenteze acuzațiile lansate de liderul PMP, mulțumindu-se să citeze declarații de-ale președintelui CJ Galați, Costel Fotea, date în presa centrală. “Buget uriaș pentru anul 2020. Domnul Costel Fotea spune că va avea un buget de 769 milioane lei (…). Domnul Fotea spune că bugetul e mai mare cu 45% decât cel din 2019 (…). Legat de bugetul Primăriei Galați, se primește în fiecare an de la Guvernul României o sumă lunară. În luna ianuarie a anului 2019 s-au primit 16 milioane de lei, în luna ianuarie 2020, Primăria a primit 19 milioane lei. Deci, cu 3 milioane mai mult”, a concluzionat Atanasiu.

        Costel Fotea, președinte CJ Galați: În 2020, am primit cu 23 de milioane de euro mai puțin!

        Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a fost invitat să facă lumină în această dispută a politicienilor de centru-dreapta. Fotea, care a fost desemnat candidat PSD pentru un nou mandat de președinte de CJ, a confirmat faptul că bugetul Galațiului din acest an este mai mare decât în 2019, în ciuda faptului că Guvernul a tăiat  23 de milioane de euro din cotele defalcate de TVA și impozit pe venit: “Bugetul CJ, al tuturor UAT-urilor din România, este constituit din mai multe surse de venit: fonduri europene, taxe și impozite locale (nu este cazul CJ), din bugetul de stat, din cote de sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, din cote defalcate din impozitul pe venit și, bineînțeles, din venituri proprii. Anul 2020 are, din cote defalcate de TVA, cote defalcate din impozitul pe venit, cu 23 de milioane de euro mai puțin decât în 2019. Acestea sunt cifre pe care nu poți să le ascunzi”.

        Fotea a confirmat că bugetul Galațiului este mai mare decât în 2019 ( în 2020 este de aproximativ 770 milioane de lei), aproape trei sferturi reprezentând cheltuieli de investiții. De remarcat că 65% din suma pentru dezvoltare este formată din fonduri europene.

Postări asemănătoare

Antoneta Ioniță: Dacă Guvernul PSD va refuza să aplice diferențiat taxa claw-back, medicamentele ieftine vor dispărea de tot din farmacii

Reperul

C. Cristache (PMP): “De dragul dreptei unite, nu vom susține orice mormoloc ”

Sorin Rugină

Paul Ichim: După venirea lui Stângă la conducerea PNL Galaţi, partidul a făcut doi paşi în spate

Sorin Rugină