Reperul
Social

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” în lupta împotriva Covid 19

Începând cu debutul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României și în contextul decretării stării de urgență, militarii Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”  au fost solicitați să vină în sprijinul autorităților locale și au executat o serie de misiuni de sprijin astfel:

-Misiuni în sprijinul IPJ Galați: 4 puncte de prezență;

-Misiuni în sprijinul STPF Galați-Giurgiulești: 1 punct de prezență;

– 1 detașament în sprijinul structurilor M.A.I. pentru punerea în aplicare a măsurilor de carantinare a municipiului Țăndărei.

În perioada stării de urgență, zilnic, un număr de aproximativ 40 militari au fost angrenați în misiunile enumerate mai sus. Începutul campaniei naționale de vaccinare a reprezentat o nouă provocare pentru militarii gălățeni. Aceștia au venit în sprijinul Direcției de Sănătate Publică prin punerea în funcțiune a 10 linii telefonice de tip call-center. Militarii,  zilnic, între orele 08.00-22.00, răspund sutelor de apeluri din toată țara asigurând suport tehnic pentru persoanele care întâmpină dificultăți în utilizarea platformei de programare la vaccin și fac programări în funcție de numărul de locuri disponibile la nivel național(se poate ajunge și până la 300-400 de programări pe zi).

Postări asemănătoare

Anunţ important: Primarul Ionuţ Pucheanu îi propune CL ca gălăţenii care îşi izolează termic blocurile să plătească mai puţin

Reperul

Gălăţenii au plecat în coloană, cu maşini personale şi chiar cu un autocar, pentru a protesta diseară la Bucureşti

Maria Vlad Romaniţă

Astăzi este Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem

Maria Vlad Romaniţă