Reperul
Politic

BEC a respins înscrierea Alianței USR PLUS în competiția pentru PE

* Alianța electorală a anunțat că va contesta decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție *

Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în ianuarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței.

Grupul de Inițiativă Județeană de la PLUS Galați a anunțat că alianța va contesta refuzul de azi. „Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte și avem încredere că judecătorii vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta”, a informat Grupul de Inițiativă Județeană.

Postări asemănătoare

Vasile Varga (PNL Brăila): Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate! România are nevoie de o guvernare eficientă

Reperul

Alexandru Șerban, în competiția pentru alegerile municipale PNL Galați

Reperul

Noi drepturi pentru persoanele persecutate politic, pentru foștii deportați și prizonieri

Reperul