Reperul
Braila Eveniment

Bilanțul Codului Roșu la Brăila

noutati braila

Zeci de localități fără curent și persoane blocate în trafic.

Codul Roșu și-a făcut de cap la Brăila. În acest moment toate drumurile naționale și județene sunt închise. 70 de localități nu sunt alimentate cu energie electrică: Drogu, Pântecani, Zamfirești, Jirlău,  Vișani, Plăsoiu, Baldovinești, Dedulești, Mircea Vodă, Dudești,Bumbăcari,   Târlele Filiu, Ionești, Batogu, Lișcoteanca, Perișoru, Berlești, Șuțești,Mihail   Kogălniceanu,   Ibrianu,   Maraloiu,   Gradiștea,   Boarca,   Racovița,   Corbeni,Căldărușa, Movila Miresii, Țepeș Vodă, Urleasca, Polizești, Stanca, Stăncuța, Unirea,Silistraru,   Tichilești,   Albina,   Gurguieți,   Sihleanu,   Scorțaru   Nou,   Pitulați,Constantinești,   Râmnicelu,     Romanu,   Tudor   Vladimirescu,   Scorțaru   Vechi,Comăneasca, Traian, Oancea, Pietroiu, Siliștea, Măgureni, Țăcău, Băndoiu, Mărașu,Bărăganul,   Colțea,   Florica,   Ciocile,   Chioibășești,   Chichinețu,   Roșiori,   Tătaru,Dudescu, Zăvoaia, Vultureni, Scărlatești, Mihai Bravu, Odăieni, Jugureanu, Ulmu, adica in total 38478 abonaţi. De asemenea, exista 19  utilaje care acționează pe DN și 16 care actioneaza pe DJ (punctual pentru deblocareaauto). Sunt 13 filtre ale IPJ și IJJ Brăila la ieșire din municipiul Brăila și la Măxineni,Surdila Greci, Oprişeneşti intersecţia cu DJ 211, Grădiştea, Bărăganu, Mihai Bravu,Viziru, Popas Laura DJ 211A. Situație autovehicule blocate pe teritoriul județului:- între localitățile Mircea Vodă și Ianca, pe DN 2B este blocat traficul rutier de2 tir-uri (cu 2 persoane), ceea ce a condus la blocarea a 15 autoturisme cu 2 persoane,a 2 microbuze cu 22 persoane, a unei camionete cu 3 persoane, a unui autocar cu 40persoane și a altor 2 tir-uri cu 2 persoane. Pentru deblocarea acestora se acționează decătre SDN Brăila și ISU Brăila. La ora 06.20 a fost deblocat un sens în dreptul localității Mircea Vodă. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă. Pe raza comunei Vădeni echipaje din cadrul ISU și IJJ Brăila acționeazăpentru deblocarea unui autoturism cu 2 persoane, la limita județului Brăila cu județulGalați;- pe DJ 203 între localitățile Făurei și Ulmu, echipaje din cadrul ISU și SVSUUlmu, au acționat pentru deblocarea unui microbuz cu 12 persoane care au fost preluate și cazate în siguranță în comuna Ulmu, prin grija autorităților locale;- pe DE 584, între localitățile Însurăței și Bărăganul sunt blocate/derapate întrafic   11   tir-uri,   10   autoturisme   și   o   autocisternă,   totalizând   30   persoane.   Se acționează cu echipaje din cadrul ISU și SDN pentru deblocarea traficului. La ora 06.15 a fost deblocat un sens în dreptul popasului Dropia. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă.
– pe DE 584, între localitățile Viziru și Însurăței la popasul Dropia, drumul european este blocat de un tir pe toată partea carosabilă. Două utilaje din cadrul SDN Brăila încearcă   să   deblocheze  tir-ul,  dar   întâmpină   probleme  datorită vizibilității foarte scăzute.
Efective și mijloace care intervin: Efective 312, din care:* 182 MAI (148 ISU, 8 IJJ, 26 IPJ);* 130 alte forțe (2 CJSU, 48 CLSU, 12 Drumuri județene, 38 Drumuri naționale, 30 Electrica).Mijloace 77 din care:* 27 MAI (12 ISU, 2 IJJ, 13 IPJ);* 50 alte mijloace (1 CJSU, 14 CLSU, 6 Drumuri județene, 19 Drumuri naționale, 10 Electrica).
Situația trenurilor:- la ora 22.30 trenul R 8204 Contanța-Buzău, se afla în halta Spicu având pantograful rupt. La ora 00:36 călătorii din R 8204 în număr de 35 au fost preluați de IR1861 Constanța – Iași;- la ora 22.30 trenul R7366 Galați-Buzău, se afla în apropierea inelului detestări blocat datorită firului de tensiune care a fost rupt. S-a trimis locomotiva de ajutor de la Buzău. În tren au fost 5 călători, care au fost preluați la ora 02.50 de IR1861 Constanța – Iași;- la ora 23.00 trenul IR 1577 București Nord-Galați, a avut defecțiuni lapantograf în stația CF Lacu Sărat. Cei 40 de călători au fost preluați de R 7365 Buzău- Galați la orele 23.09.

Postări asemănătoare

Limitări de viteză pe mai multe străzi din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Galați | Focare noi de pestă porcină

Week-end plin de proteste la Brăila

Reperul