Reperul
Administratie Braila Braila Eveniment

Boboc, despre Francisk Chiriac: “Așa se gestionează problemele găștilor de partid”

În urma declarațiilor contradictorii ale președintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, prefectul Cătălin Boboc a lansat un mesaj dur la adresa celor implicați în scandalul  transferului celor 20 de vrânceni infectați cu Covid 19, la Brăila.

“Niște politicieni, respectiv președintele Consiliului Județean și primarul municipiului, fac un joc toxic, în care nu mai contează nimic altceva în afară de propriul interes. Cel electoral!

Am aflat azi dimineață de transferul pacienților din Vrancea. Azi dimineață!

Managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, doamna Delia Râșnoveanu, colega de partid a președintelui CJ, știa de aseară. N-au știut cum să iasă din situație și au zis că cel mai bine e să dea vina pe prefectură. Nu mă sperii, duc!

O gașcă pentru care contează doar interesul de partid spune minciuni și jignește doar ca să dea bine la public. Brăilenii să nu uite acest teatru absurd, jucat în vremuri când alte lucruri sunt importante!

Repet, nu știam despre acest transfer! Dar domnul Chiriac știa. Nu e vina mea că nu și-a anunțat colegul de partid, pe primarul Dragomir. Și este foarte grav că nu a anunțat niciun membru al echipei care a gestionat criza COVID la Brăila, DSP, ISU, Instituția Prefectului.

Inițial, domnul Chiriac a spus că e de acord, apoi s-a răzgândit. Nu așa se gestionează o criză în care e vorba de sănătatea oamenilor, așa se gestionează problemele găștilor de partid.

Înțeleg că am devenit o țintă pentru cei care au stat cu mâinile în sân în timpul pandemiei și și-au bătut joc de tot ce s-a făcut bine!”

În această dimineață, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a reușit ca într-un interval de numai câteva minute să-și schimbe radical punctul de vedere referitor la aducerea unor bolnavi cu Covid 19 în Spitalul Județean Brăila. “Ministerul Sănătății a decis să trimită la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Brăila, 20 de pacienți din județul Vrancea infectați cu noul coronavirus, asimptomatici și cu forme ușoare. Am mare încredere în echipa medicală de la Brăila, sunt convins că va gestiona într-o manieră profesionistă această situație și că peste 14 zile, cei 20 de pacienți se vor întoarce la casele lor (…) Dragi cetățeni, vă rog să nu intrați în panică și să nu vă speriați de această veste. Haideți să avem în continuare încredere în cadrele medicale brăilene care și-au dat tot interesul și au dovedit că îi pot vindeca pe infectații cu noul coronavirus. Orice om merită o șansă la servicii medicale de calitate, iar acest lucru se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență Brăila”, a declarat inițial Chiriac.

După câteva minute, acesta a revenit asupra celor declarate pasând responsabilitatea către prefectul Brăilei:”Cei 20 de pacienți care urmau să ajungă la Brăila, NU MAI VIN, vor fi redirectionați către alte spitale din țară, la cerința mea ca și președinte al Consiliului Județean, pentru a proteja brăilenii (…).Spitalul a primit informația oficială pe fax în timp ce pacienții erau în drum spre spitalul din Brăila. Aflând prea târziu de această decizie, am crezut că nu am timpul necesar să intervin, însă după o discuție cu factorii de decizie de la nivel național, am SPUS RĂSPICAT CĂ LA BRĂILA SE VOR TRATA DE COVID-19 DOAR CETĂȚENII JUDEȚULUI”.

Postări asemănătoare

Impact pe Faleza Superioară. Un polițist de la Transporturi a fost amendat

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Petrecere fără respectarea regulilor de distanțare, în satul pescăresc

Maria Vlad Romaniţă

Crăpături într-un bloc și pe aleile din jurul acestuia după o avarie reparată prost

Maria Vlad Romaniţă