Reperul
Eveniment

Brad Engineering 2018, de la Bradul Centenar la brăduţul din licheni

* Brazii neconvenționali sunt expuși în holul Facultății de Inginerie până vinerea viitoare *

Studenții gălățeni, dar și câteva echipe de liceeni din județul Galați au dat o adevărată probă a creativităţii prin crearea a 17 brazi de Crăciun total atipici. Au fost participanţii la deja obişnuita competiţie Brad Engineering, organizată anual în preajma Crăciunului de către Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos.

Vedeta din acest an a competiţiei a fost Bradul Centenar. Realizat din table și decorat cu 100 de ,,ochi“ tricolori, Bradul Centenarului a fost realizat într-o săptămână. ,,Este făcut din table desenate în Autocad, ochiuri, tras la plasmă, iar ,,ochii” sunt punctați la sudură. Cei 100 de ochi reprezintă ochii strămoşilor care ne privesc în continuare să avem grijă ce facem“, a spus  Paul Gabriel Iorga, reprezentantul echipei de studenţi care a creat Bradul Centenar.

Alte studente au creat un brad din licheni. ,,Este bun şi pentru sănătate deoarece absoarbe umezeala din cameră, dar schimbă şi în bine starea de spirit. Este lipit pe un suport de polistiren și este lipit cu un adeziv special, care să nu compromită lichenii. Este estimat să trăiască 10 ani“, a spus Roxana Dediu, una dintre reprezentantele echipei de studenți care a creat bradul.

Câteva liceene din comuna Pechea au creat un brad din nasturi plin de sclipici. Nu au lipsit nici brazii făcuți din materiale reciclabile. Sunt tot creația unor elevi de liceu, din Galați, care au muncit două săptămâni în continuu. ,, Am încercat să fim cât mai ecologici, am luat cartoane, CD-uri, hârtii, am încercat să luăm tot ce nu se mai poate folosi şi să facem ceva sclipitor”, a spus liceanul Marian Durche, reprezentant al echipelor care au creat brazi din PET-uri sau din CD-uri, hârtie şi capace din plastic.

Fiecare creator de brazi a estimat un preț pentru creația sa, de la câteva sute de lei până la 1.100 lei. Toți au de gând să doneze banii pe care îi vor obține din vânzarea brazilor către diverse cauze caritabile sau să doneze brazii ca atare. ,,Brăduţii nu au avut dimensiuni atât de mari ca anul trecut, dar sunt doarte ingenioşi ca realizare. Pot fi foarte bine aşezaţi şi în spaţii cum ar fi birourile”, a spus prof. Catalin Fetecău, de la Facultatea de Inginerie din Galați.

Până vinerea viitoare, brazii atipici sunt expuși în holul Facultății de Inginerie și pot fi cumpărați.

Postări asemănătoare

A fost protest şi astăzi în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Dr. Liliana Baroiu, medic primar boli infecțioase la Spitalul “Sf. Cuvioasa Parascheva Galați”: “Am tratat până acum la Galați peste 1000 de paciențicu Hepatita C. De luni, vom prelua pacienții care au dosare gata făcute și vom reîncepe terapiile”

Reperul

A murit după ce s-a lovit de o poartă

Maria Vlad Romaniţă