Reperul
Eveniment Politic

Brăila are cu 30.000 mai mulți pensionari decât forță de muncă activă

Cifrele au fost făcute publice de către Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, care spune că acestea reflectă o problemă la nivelul județului Brăila.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan s-a aflat joi într-o vizită de lucru la Brăila, unde a participat la două întâlniri cu unii dintre cei mai mari angajatori din Brăila: SC YAZAKI ROMÂNIA SRL și SC VARD SA. Referitor la situația din județul Brăila, Turcan a precizat că deși la Brăila au apărut 800 de locuri noi de muncă în acest an, discrepanța dintre numărul de pensionari si salariații activi e foarte mare, ceea ce e îngrijorator:

“În județul Brăila, de la începutului anului au fost create 800 de noi locuri de muncă și au apărut 175 de angajatori. Foarte multe dintre aceste locuri de muncă create sunt rezultatul politicii active pe care am avut-o și în perioada pandemiei, și ulterior. (…) Dacă mă uit pe cifrele de sustenabilitate economică de la nivelul județului sunt foarte îngrijorată, pentru că avem cu 30.000 de pensionari mai mulți decât salariați activi, ceea ce înseamnă că undeva există o problemă, că există în continuare un deficit de investiții și sincope și în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, dar în același timp, și în locurile de muncă pe care ei le oferă.Există perspective de dezvoltare pe care le-am întâlnit în alte județe și mi-aș dori ca aceste perspective de dezvoltare să fie urmărite și la nivelul autorităților locale din județ. Nu mă interesează culoarea politică, dar o politică locală de deschidere către investiții este vitală”, a mai adăugat Turcan. 

Postări asemănătoare

L. Coman (PNL Brăila): ”Domnule primar, incompetența ucide. Ucide oameni!”

Reperul

Dănăilă, PNL, despre şefii CUP Dunărea: Încearcă să îndrepte o greşeală cu o altă greșeală şi pierd controlul asupra companiei

Reperul

Circ penibil în C.J. Brăila

Reperul