Reperul
Cultural Muzica

Brăila | Eveniment cultural de înaltă ținută

Brăila este gazda Cursurilor de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco, în contextul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée. Manifestările au loc loc sub Înaltul Patronaj UNESCO.

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Cursurilor de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco, în contextul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée. Cursurile au loc la Brăila între 29 iulie şi 4 august și confirmă şi în acest an senzaţionalul interes de care acestea se bucură în rândul tinerilor artişti lirici din lumea întreagă.

Manifestările din această vară au o dublă semnificaţie cu totul deosebită. Ele sunt prilejul de-a evoca marea personalitate a legendarei Hariclea Darclée la 80 de ani de la trecerea sa la cele veşnice. Conferinţa susţinută vineri 2 august de Stephan Poen, Medic Foniatru, doctor în muzicologie, o va situa în epoca sa pe artista adorată de public şi venerată de compozitori, prima soprană a lumii timp de peste două decenii.

Conferinţa va fi punctată de proiecţii video cu arii în care a triumfat Mariana Nicolesco, arii din opere interpretate cândva şi de Darclée: I Pagliacci de Leoncavallo, Mefistofele de Boito, Carmen de Bizet, Aida de Verdi, Tosca de Puccini.

Serata se va încheia cu un Recital al tinerilor artişti cuprinzând pagini din vastul repertoriu al Haricleei Darclée. Cealaltă semnificaţie majoră: aceste manifestări constituie un moment privilegiat de pregătire a ediţiei 2020 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, când vom celebra 25 de ani de splendide împliniri neîntrerupte.

Tinerele talente vor putea fi aplaudate şi în alte două seri excepţionale, şi anume sâmbătă 3 august la Concertul Extraordinar de pe Esplanada Dunării al laureaţilor Concursului Darclée, acompaniaţi de Corul Filarmonicii George Enescu pregătit de Iosif Ion Prunner şi de Orchestra Festivalului Darclée, sub bagheta Maestrului Marco Balderi, concert ce reuneşte dintotdeauna peste zece mii de spectatori iubitori ai muzicii, ai vocii, ai cântului.

De asemenea, duminică 4 august tinerii interpreţi ne vor încânta la Gala Master Class, adevărat maraton liric de mai multe ore, ce are loc pe scena însăşi pe care Hariclea Darclée debuta la 1881”, se arată în comunicatul remis de către organizatori, cu această ocazie.

Postări asemănătoare

Concert de fanfare în Grădina Publică. Cei mai buni suflători ai Olandei cântă la Galaţi

Reperul

Expoziție retrospectivă Ion Gâță la Galeriile de Artă din Brăila

Reperul

Concerte estivale pe Faleza Dunării şi în Grădina Publică

Reperul