Reperul
Administratie Braila

Brăila | Mai mulți polițiști locali în stradă

Consiliul Local Brăila a aprobat un proiect de hotărâre care prevede reorganizarea Poliției Locale în vederea scoaterii mai multor polițiști în stradă. Astfel, s-au creat încă 10 posturi la Ordine Publică după transformarea unor posturi care nu își mai justificau existența.

Printre acestea, și 3 din cele 4 posturi de la Biroul Inspecție în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului, au trecut acum la Serviciul de Ordine Publică, conducerea instituției lăsând în sarcina unui singur polițist local verificarea legalității construcțiilor de pe raza municipiului Brăila.

De altfel, atât directorul Poliției Locale Brăila, cât și primarul Marian Dragomir, au ținut să sublinieze faptul că, având în vedere faptul că datele statistice arată că este nevoie de mai mulți oameni în stradă și luând în calcul volumul de muncă de la Biroul Inspectie în Construcții, atunci decizia cea mai bună, pentru acest moment, este ca trei dintre polițiștii locali de acolo să iasă în stradă.

Situatia operativa din prezent înregistreză o creștere a solicitărilor în domeniul ordinii publice, referitor în primul rand la petiții, care au crescut cu 25% față de anul 2018. De asemenea, sancțiunile acordate în cazul înregistrării unor tulburări ale ordinii publice au crescut cu 15%, iar eu îmi doresc ca Poliția Locală să fie eficientă și pliată pe nevoile cetățenilor. Am facut o analiză a compartimentelor și astfel am identificat posturi care puteau fi reorganizate și le-am transformat în ordine publica”, a explicat directorul Poliției Locale Brăila, Georgică Tănase.

Postări asemănătoare

Galațiul are un masterplan pentru rețeaua de spații publice

Reperul

Proiectele privind exproprierile nu au fost aprobate

Reperul

Ilie Bolojan a pus brăilenii pe jar

Reperul