Reperul
Eveniment Galati

Bucureștean acuzat de înșelăciuni în serie

Un bucureștean în vârstă de 32 de ani, acuzat de 19 înșelăciuni, a fost reținut de polițiștii gălățeni. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții IPJ Galați, ”în perioada iulie 2020 – septembrie 2021, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, au efectuat cercetări și investigații într-un dosar penal ce privea mai multe infracțiuni de înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, amenințare și furt. Dosarul penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați a fost cosntituit prin reunirea mai multor dosare penale de la diferite subunități ale Poliției Municipiului Galați, urmare a plângerilor făcute de un număr de 11 persoane vătămate fizice și juridice.

În principal, cauza privește comiterea de infracțiuni de abuz de încredere și furt privind înstrăinarea unor bunuri, (autoturisme și electronice – sisteme audio) ce nu au mai fost restituite, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals (prin folosirea de nume și calități mincinoase și privind închirierea unor echipamente electronice, precum și contractarea unor împrumuturi de la diferite societăți de profil din municipiul Galați), infracțiuni comise în perioada 2018 – 2019. Prejudiciul cauzat în urma comiterii acestor infracțiuni se ridică la suma de 450000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 17 suspecți, în participații diferite, din care până în prezent, s-a procedat la audierea a 16 dintre aceștia, fără a fi dispuse măsuri preventive. În data de 20 septembrie 2021, a fost audiat suspectul principal cercetat în cauză (cel de-al 17-lea), un bărbat în vârstă de 32 ani, domiciliat în municipiul București, care ar fi comis un număr de 19 înșelăciuni, o infracțiune de abuz de încredere, o infracțiune de uz de fals și o infracțiune de furt. După probatoriul administrat în cauză și după audierea sa, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zile de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă”. 

Postări asemănătoare

La Ianca au fost furați stâlpii de fier de la parazăpezi

Reperul

Cu arma la supermarket

Maria Vlad Romaniţă

Nu a acordat prioritate și s-a răsturnat cu mașina

Reperul