Reperul
Economic

Bugete-record pentru ”Casa verde fotovoltaice” și ”Rabla Plus”, anul acesta

Se anunță bugete-record în anul 2024, pentru programele ”Casa verde fotovoltaice” și ”Rabla Plus”. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului în conferința de presă de miercuri, în care a vorbit și despre ”Rabla pentru sobe”.
Pentru ”Casa verde fotovoltaice”, bugetul în 2024 este de două miliarde lei, iar pentru Programul „Rabla Plus”un miliard de lei.
În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat.

Astfel, se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Cuantumul finanțării este de:

– pentru un autovehicul uzat

51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hydrogen
26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP

– pentru două autovehicule uzate54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen

29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou

Pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară casat, se adăugă un ecobonus de 1.500 lei.

Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 75.000 euro, cu TVA inclus.
Ecotichetul pentru achiziționarea unei motociclete electrice este 26.000 lei,.

 

 

 

 

Postări asemănătoare

35.000 de porci dintr-o fermă din Tichilești vor fi eutanasiați

Reperul

Plata ratelor la împrumuturi va putea fi amânată, din nou (proiect)

Reperul

Se mărește indemnizația de creștere a copilului

Reperul