Reperul
Economic

Bugetul pentru persoanele fizice din cadrul programului Rabla, suplimentat

Potrivit unui comunicat transmis de AFM, bugetele pentru persoanele fizice din cadrul programelor Rabla au fost suplimentate cu 5 milioane de lei (Rabla Clasic), respectiv cu 20 de milioane de lei (Rabla Plus).

Prin două ordine din aprilie ale Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) — 675/2021 şi 676/2021 –, ghidurile de finanţare ale programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, valabile în 2021, au fost modificate semnificativ.

Prima de casare, ce este oferită celor care vor să îşi schimbe maşina cu una mai puţin poluantă în cadrul programului Rabla Clasic, a fost majorată de la 6.500 lei, cât era în 2020, la 7.500 lei. Şi prima de casare pentru motociclete a crescut de la 3.500 lei la 5.500 lei.

Ecobonusul, ce este acordat pe lângă prima de casare, pentru cei care cumpără mașini noi cu propulsie hibrid sau puțin poluante, a crescut la 3.000 lei, pentru maşinile cu sistem de propulsie hibrid, în timp ce ecobonusul pentru maşinile cu emisii mici, cuprinse între 96 şi 124 g/km CO2, a fost majorat la 1.500 de lei.

Cât despre ecotichetele primite pentru cumpărarea de maşini cu propulsie pur electrică sau hibridă prin intermediul programului Rabla Plus, acestea şi-au păstrat aceeaşi valoare de anii trecuţi. Valoarea unui ecotichet Rabla Plus este până la 45.000 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric, sau de 20.000 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă și care are emisii de CO2 de până la 50 g/km.

Fie că vorbim despre cumpărarea de mașini electrice ori de mașini noi plug-in hibride, suma primită de la stat nu trebuie să reprezinte mai mult de 50% din prețul de comercializare.

Postări asemănătoare

Încă 65 de tineri au absolvit Școala de Vară de la ArcelorMittal Galați

Reperul

Bursa locurilor de muncă: multe joburi, puţini interesaţi

Maria Vlad Romaniţă

LIBERTY Galați a desemnat, în premieră, o femeie la conducerea Combinatului Siderurgic

Reperul