Reperul
Economic Social

Bursa locurilor de muncă: multe joburi, puţini interesaţi

* Angajatorii prezenţi la eveniment au oferit aproape 3.000 de locuri de muncă *

Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Plasare a Forţei de Muncă Galaţi a organizat vineri Bursa Generală a locurilor de muncă. Au participat 63 de angajatori, care au pus la bătaie aproape 3.000 de slujbe.

Din păcate, se menţine acelaşi trend ca şi la edițiile anterioare ale bursei. Forţa de muncă specializată în meserii clasice, cum ar fi bucătari, tapiţeri, instalatori, confecţioneri sau chiar frizeri, este greu de găsit la salariile şi condiţiile oferite. “Nu am găsit nimic, adică am găsit, dar la salarii prea mici. Mai bine mă reprofilez”, spunea o confecţioneră.

Angajatorii au şi ei probleme. Nu doar că le lipsesc profesioniştii specializaţi pe anumite meserii, dar au probleme chiar şi cu aceia pe care îi acceptă fără calificare pentru a-i şcoli la locul de muncă. Multora dintre candidaţi le lipseseşte seriozitatea, spun agenţii economici. “Angajatorii se plâng nu numai de profesiile clasice, se plâng şi de muncitorii necalificaţi, se plâng de seriozitatea celor pe care îi angajează. Vin, stau o săptămână, două şi pleacă fără o motivaţie, fără a anunţa. Azi am avut aproape 3.000 de locuri de muncă, în situaţia în care avem un pic peste 1.300 de şomeri în plată”, a declarat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

La bursă au venit şi reprezentanţii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, care căutau persoane pentru programele de ucenicie, în ciuda zvonurilor privind vânzarea iminentă a unităţii.

Postări asemănătoare

Elevii din 13 școli, în frig pentru că cei de la gaze nu fac față volumului de branșări

Maria Vlad Romaniţă

Singura grădiniță cu program săptămânal din Galați, închisă din cauza Covid 19

Maria Vlad Romaniţă

Posibilitate nouă de tratament a pacienților aflați în stare gravă, din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă