Reperul
Social

Bustul lui Eminescu, creat din zăpadă și gheață într-un cartier din Galați

* Bustul este creat de gălățeanul Petru Darie în fiecare an în preajma aniversării poetului național *

Bustul lui Mihai Eminescu, creat din zăpadă și gheață de un gălățean în fața unui bloc din cartierul Micro 21. Petru Darie, în vârstă de 75 de ani, pensionar acum, ajutat de un vecin, Nicolae Avram, a realizat bustul lui Eminescu după două-trei zile de muncă, special pentru ziua de 15 ianuarie, când se împlinesc 169 de ani de la nașterea poetului național. Vecinii sunt încântați de lucrarea din fața scării.

Autorul a găsit inspirația într-o imagine a unui Eminescu mai tânăr. Statuia are o panglică tricoloră și un steag al României pe care scrie ,,Trăiască Nația Română”.

Petru Darie speră ca până la 24 ianuarie, atunci când este celebrată Unirea Principatelor Române, să ridice și statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, tot din zăpadă.

Postări asemănătoare

Două autobuze ale lui Moș Crăciun circulă sâmbătă prin Galați

Reperul

Parteneriat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați

Reperul

A început Evaluarea Națională. Peste 3.600 de elevi din județul Galați au susținut azi proba scrisă la limba și literatura română

Maria Vlad Romaniţă