Reperul
Alegeri Eveniment Politic

C.Boboc: ”Politica e o curvă dar … nu trebuie facută de curve”

Aceasta este afirmația lui Cătălin Boboc, făcută în ultima sa zi în calitate de președinte interimar al PNL Brăila. Acesta a făcut referire la situația tensionată din partid și la faptul că, deși el susține că a avut o întelegere cu deputatul Alexandru Popa, acum acesta nu mai recunoaște.

Conferința de presă susținută astăzi de Cătălin Boboc a fost perturbată de colegii săi de partid din aripa lui Alexandru Popa, care au asistat la conferință, deși fuseseră rugați să părăsească sala în care se ținea evenimentul. În cadrul conferinței, Cătălin Boboc a ținut să sublinieze faptul că nu înțelege cum, brusc, Alexandru Popa vede PSD-iști în niște oameni cu care, până nu demult, a discutat și negociat diverse și nici cum, după ce a bătut palma pentru a îngropa securea războiului, acum nu mai recunoaște nimic, nici el și nici ceilalți implicați.  

„Cred ferm că au greșelile lor colegii mei – Vasile Varga, Vasile Cortez și Cristian Pricop – nu sunt apărătorul lor, dar ce nu înțeleg e așa… Când eram prefect, Alex Popa era mai toată ziua pe la noi și vorbea de cele mai multe ori cu Vasile Cortez. Mă gândesc că Vasile Cortez – de astă vară și până acum – nu a devenit PSD-ist peste noapte?! În ziua când am făcut votul pentru listele la parlamentare, în birou la Bucălău – la Ianca, a fost o întâlnire în patru și și-au dat mâna Alex Popa și Vasile Varga. Atunci, Varga nu era cel mai mare PSD-ist din Brăila? (…) A avut loc o înțelegere cu Alexandru Popa și am stabilit că îngropăm securea războiului și mergem cu toții, ca să facem liniște. Aud că niște oameni pe care, chiar dacă sunt tineri, îi credeam bărbați, vin și spun că e un fals. Nu e un fals – că o am pe mesaje la Whatsupp de la Bucălău. El a făcut poza și ne-a trimis-o tuturor. După acea înțelegere, am conversațiile cu fiul meu – așa ceva nu se face! Alex Popa l-a chemat pe fiul meu la partid și i-a propus să fie președinte la Organizația de Tineret. La ora aia m-a întrebat copilul dacă poate să-l creadă, dar i-am zis că e mic și trebuie să își vadă de treaba lui. Oare pentru un obiectiv care nu e mic – președintele filialei – nu e prea mult? Sigur, politica e o curvă, dar cred cu tărie că nu trebuie făcută de curve. Și, da, în politică este voie să faci compromisuri, dar nu le face pentru nimic și pentru mize mici”, a comentat Boboc.

Acesta a mai adăugat că nu ar fi făcut niciodată publice discuțiile avute în mediul privat, dacă cei implicați nu ar fi negat că aceasta s-ar fi petrecut:

Pe 17 iunie, la restaurantul Irish, ne-am întâlnit în cinci: eu, Alexandru Popa, Alexandru Bucălău, Alexandru Basno și Eugen Chiru. Eu discutam de vreo două zile cu Alex cum facem să terminăm cu circul ăsta. Dacă nu se ajungea ca niște oameni să nu își mai recunoască propria semnătură, niciodată nu făceam publice discuții dintr-un cadru privat. Cred că în politică oamenii trebuie să se țină de cuvânt! (…) Cu niște oameni care azi spun ceva și semnează cu mânuța lor de bărbați, iar mâine nu mai recunosc… nu pot să mă simt acolo…”, a punctat Boboc.

Referitor la președintele organizației municipale, Cătălin Canciu, fostul inspector școlar general și cel care l-a acuzat pe Boboc că ar fi fost în spatele demiterii sale de la șefia ISJ Brăila, Boboc l-a catalogat pe acesta drept ”mârlan”:

”În mediul învățământului, decizia de demitere a lui Canciu nu a fost foarte rău primită. Eu cred că domnul Canciu ar trebui să umble la câteva aspecte. În primul și în primul rând, nu trebuie să mai fie mârlan. Are un limbaj care nu e limbaj de doctor, profesor… Când te gândești la doctor, te aștepți la un nivel! Nu am legatură cu demiterea lui, ci ministrul a făcut asta. Eu cred că decizia ministrului a fost una bună! Am avut o opinie, dar decizia nu mi-a aparținut”, a mai adăugat Boboc.


Postări asemănătoare

George Stângă, PNL Galati: Credite fără dobândă pentru tineri, păcăleală marca PSD

Sorin Rugină

VIDEO – Primarul din Tg. Bujor, întrebat cine ar putea prelua conducerea PSD de la Liviu Dragnea: Gîdei Laurențiu Viorel!

Sorin Rugină

Liderul PNL, George Stângă, vrea ca prorectorul Ștefan Baltă să devină primarul Galațiului

Sorin Rugină