Reperul
Eveniment Politic

C. Cristache (PMP Galați), despre “habarniștii care ne conduc”

Cătălin Cristache, președintele filialei gălățene a Partidului Mișcarea Populară, a făcut, într-o postare pe rețelele de socializare, o analiză în ceea ce privește alocările bugetare pentru investițiile anului curent. Potrivit lui Cristache, în timp ce bugetul lui Cîțu, bazat pe investiții, trebuia să fie de 7%, Ciucă nu a reușit nici măcar cât și-a propus inițial, în momentul în care a venit la guvernare, respectiv 6,71%.

”La începutul anului, Florin Cîţu (pe atunci preşedinte al PNL) şi Nicolae Ciucă (Prim-ministru) se certau pe alocările bugetare pentru 2022 în vederea derulării unor proiecte de investiţii. Guvernul Ciucă construise un Buget bazat pe investiţii de 6,71%, în timp ce Cîţu bătea cu pumnul în masă că el vrea musai 7%. Acesta este şi motivul pentru care lui Iohannis i-a sărit muştarul şi a comandat, într-un final, mazilirea lui Cîţu.

După primele şase luni din 2022, realitatea este mult mai cruntă. Cheltuielile de capital (investiţiile efective) se cifrează la 10,4 miliarde de lei (0,8% din PIB şi 4,4% din totalul cheltuielilor făcute de stat în această perioadă).

Adică, în anul în care trebuia să pompeze cei mai mulţi bani în infrastructură, este posibil ca Guvernul PNL – PSD – UDMR să aibă cele mai proaste rezultate (*în termeni procentuali) de la intrarea României în UE. O astfel de contraperformanţă este absolut remarcabilă chiar şi pentru habarniştii care ne conduc”, arată analiza lui Cătălin Cristache, președintele PMP Galați.

Postări asemănătoare

Vasile Varga: Avem un guvern ipocrit, care dă cu o mână și ia cu două

Reperul

VIDEO | George Stângă – PNL Galați: ALDE se află în continuare la guvernare

Reperul

Deputatul liberal Alexandru Popa – Moș Nicolae pentru copiii defavorizați din localitățile brăilene Mircea Vodă, Ulmu și Viziru

Reperul