Reperul
Social

C. Fotea: ”Muzeele prin ochii copiilor, un proiect la care țin foarte mult”

5000 de copii din mediul rural, dar și din Tecuci, Berești și Tg. Bujor, au vizitat timp de o lună muzeele din Galați, în cadrul proiectului desfășurat de Consiliul Județean – ”Muzeele prin ochii copiilor”. Prezent în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”, Costel Fotea, președintele C.J. Galați, s-a arătat foarte încântat de reușita acestui program care s-a adresat elevilor din clasele a VI-a și a VII-a.

”Sunt copii care nu au ajuns niciodată la Galați, copii care nu au intrat niciodată într-o instituție de cultură și care nu au mers niciodată la restaurant. Am dorit ca acești copii să aibă posibilitatea să vadă ce înseamnă Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Complexul Muzeal de Științele Naturii, Muzeul Satului și, bineînțeles, Zoo, care încununa vizita. (…) Cea mai importantă era bucuria pe care o vedeai în ochii copiilor la finalul zilei, care, deși erau foarte obosiți, erau atât de bucuroși pentru că au avut posibilitatea să iasă din localitatea lor și să vină să viziteze”, a declarat la Reperul TV, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acesta a mai precizat în cadrul aceleiași emisiuni că programul ”Muzeele prin ochii copiilor” va continua și în anul școlar următor.

”În anul școlar 2022-2023 vom continua acest proiect, la fel și în 2023-2024, așa că și frățiorii celor care au fost anul acesta vor veni în excursie (…). Le promit că se va întâmpla acest lucru pentru că este un program la care țin foarte mult. Este un proiect pe care ar trebui să-l implementăm în toate județele pentru că trebuie să ne aplecăm foarte mult și spre zona din mediul rural pentru acești copii”, a mai adăugat Costel Fotea, la Reperul TV.  

Programul ”Muzeele prin ochii copiilor” a fost finanțat din fondurile proprii ale Consiliului Județean Galați.

Postări asemănătoare

Martens – Berarul tău local a lansat în 2020 berea LUP

Reperul

Secția mobilă ATI COVID nu este încă funcțională

Maria Vlad Romaniţă

Echipamente IT pentru copii

Reperul