Reperul
Administratie Braila Galati

C. Fotea (președinte CJ Galați), despre colaborarea dintre Galați și Brăila: ”Dacă suntem împreună, suntem mai puternici!”

Faptul  că în Galați se va construi un aeroport, dar și că infrastructura rutieră din Galați și Brăila se va dezvolta mult mai mult pare să fie rezultatul colaborării dintre autoritățile gălățene cu cele brăilene. Orgoliile dintre autoritățile celor două județe vecine au făcut ca zona aceasta să nu fie atractivă pentru investitori de ani buni. Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, susține că aceste orgolii nu mai există și că, în sfârșit, interesul oamenilor este pus pe primul loc.

”Orgoliile au fost. Nu are rost să ascundem că au fost ceva fricțiuni de-a lungul timpului între autoritățile locale din Galați și cele din Brăila sau invers. Avantajul major este că lucrurile acestea au fost depășite și, împreună ne-am dat mâna și lucrăm la câteva proiecte de anvergură pentru această regiune. În afară de aeroport, mai vorbim și despre Drumul Express între Galați-Brăila-Drajna-Călărași-Chiciu, susținut și de Galați și de Brăila, care va fi de la Baldovinești până la Focșani, la Autostrada A7. Acest drum va ajuta atât traficul spre podul peste Dunăre, dar și Galațiul pentru că la ora actuală, traficul care vine din Vrancea, Bacău și Neamț trece pe DN25, prin Tecuci și Galați. Sunt proiecte care ne vor ajuta pe toți și atunci scopul este unul clar: dacă suntem împreună, suntem mai puternici! Împreună vom reuși să realizăm și obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat la Reperul TV, Costel Fotea.

Acesta a mai recunoscut în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV” că datorită discuțiilor avute între europarlamentarii Dan Nica (Galați) și Mihai Tudose (Brăila) s-au putut crea premisele pentru realizarea unui aeroport, dar și a drumurilor care fac legătura județelor Galați și Brăila cu celelalte zone ale țării.

”Aceasta este sămânța creării acestei legături. Cei doi (n.r. Dan Nica și Mihai Tudose) plecând luni dimineață spre Bruxelles și revenind joi, vineri, mergând zilnic la Parlamentul European s-a creat o legătură. S-au discutat proiecte comune, se analizează anumite lucruri care se pot realiza în zonă și atunci s-a ajuns la concluzia: haideți să începem să colaborăm și să mergem toți pe aceeași linie, pentru că dacă vom vorbi toți pe aceeași voce, vom fi mult mai puternici și mult mai bine auziți”, a subliniat Costel Fotea.

Postări asemănătoare

A fost pus în funcțiune cel de-al doilea accelerator liniar de particule

Reperul

Trafic pietonal pe strada Domnească la sfârșit de săptămână

Reperul

Comisarul european Corina Crețu clarifică situația „îndulcită” de PSD Brăila: Nu există un contract privind construirea podului cu sprijinul UE!

Sorin Rugină