Reperul
Administratie Galati

C.Fotea, președintele CJ Galați: “Exproprierile au fost blocate din nou de consilierii liberali”

În urma ședinței extraordinare de astăzi, desfășurată la sediul Consiliului Județean Galați, la care consilierii PNL au refuzat să participe, Costel Fotea, președintele CJG, transmite că exproprierile au fost blocate din nou.

“Această investiție cu fonduri europene de peste 30 de milioane de euro riscă să fie blocată, deoarece fără exproprieri putem pierde finanțarea.

Practic, neparticipând la ședințe și nevotând aceste proiecte de expropriere, consilierii liberali blochează acest proiect. Riscăm să pierdem fondurile europene pentru această investiție, oamenii nu pot să-și primească banii sau vor fi expropriați în mijlocul iernii.

Trebuie precizat că firma din București, care a câștigat prima licitație pentru realizarea evaluărilor și care nu și-a făcut treaba a fost dată în judecată de către Consiliul Județean, cerând despăgubiri și penalități de aproape 4 milioane de lei. Prima decizie a instanței ne-a dat dreptate. Mai mult, după rezilierea contractului, având în vedere că experizele și evaluările făcute nu respectau normele legislative, am emis și un certificat constatator negativ.

De asemenea, am constatat că reprezentanții PNL nu știu că mai multe amendamente pe care le-au propus au fost aprobate, iar o  parte dintre ele sunt deja în diferite faze de implementare, unele chiar cu procedurile de licitație finalizate”, transmite președintele CJG.   

Postări asemănătoare

De astăzi pot fi depuse cererile pentru lemne de foc

Reperul

Pucheanu: “Încercăm să ne urbanizăm”

Sorin Rugină

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, în administrarea Consiliului Județean Galați

Reperul