Reperul
Administratie Galati

Cadrele medicale ale Spitalului de Urgenţă au protestat în faţa Consiliului Judeţean Galaţi

Nemulţumite de limitările privind procentul de alocarea al sporurilor impus prin noua lege a salarizării unitare, câteva zeci de cadre medicale ale Spitalului de Urgenţă au protestat în faţa Consiliului Judeţean Galaţi. Este vorba despre cadre medicale membre ale Federaţiei Sindicale Solidaritatea Sanitară , filiala Galaţi. Protestatarii sunt supăraţi că au venituri mai mici  în urma diminuării limitelor sporurilor salariale. Din această cauză , spun oamenii, mulţi au venituri diminuate deşi salariile au crescut. Oamenii au scandat , au cerut oprirea haosului privind reforma salarială, au suflat în vuvuzele  şi au cântat imnul.

,, Suntem aici în fața Consiliului Judeţean şi cerem în primul rând demnitate.  Demnitate în condiţiile în care Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” este cel mai mare spital din acest judeţ, care asigură asistenţa medicală cetăţenilor din judeţul Galaţi, și nu numai. În aceste condiţii, salariaţii din Spitalul Judeţean beneficiază de minimul sporului pentru condiţii de muncă”, a declarat Lidia Celmare, preşedinte Solidaritatea Sanitară.

Cum spitalul este în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi iar ministrul finanţelor a pasat autorităţilor locale găsirea de soluţii pentru a rezolva problema scăderii unora dintre venituri, protestatarii au fost invitaţi la negocieri de preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

“În momentul de faţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt 120 de persoane care au pierdut din venitul lunar, adică 6% din personalul acestei unităţi medicale. Împreună cu liderii sindicali am stabilit să reanalizăm punctual salariile celor nemulţumiţi şi să găsim soluţii de compensare a sumelor care au fost pierdute din venitul lunar, fie prin acordarea de stimulente, fie ca urmare a unei decizii guvernamentale de corectare a acestor diferenţe. Am stabilit o nouă întâlnire cu liderii sindicali săptămâna viitoare, după şedinţa de guvern de marţi, 8 mai şi după întâlnirea reprezentanţilor Guvernului României cu liderii sindicali din domeniu sănătăţii, astfel încât să avem toate datele la dispoziţie pentru a găsi modalităţi de compensare a acestor sume”.a precizat Costel Fotea.

Postări asemănătoare

Primarul Galațiului, despre blocul B8: Lucrurile nu sunt chiar atât de grave

Sorin Rugină

Nicușor Ciocan – propunerea USR Brăila pentru fotoliul de prefect

Reperul

Gălățenii, asociațiile de proprietari, ONG-urile, firmele și instituțiile pot lua în grijă spațiile verzi

Reperul