Reperul
Eveniment Galati Social

Cadrele medicale, în grevă de avertisment

* Proteste au fost la Spitalul Județean, la TBC și la Boli Infecțioase *

Luni, între orele 9:00 şi 11:00, în spitalele din toată ţara, inclusiv în cele gălăţene, cadrele medicale afiliate la Federaţia Sindicală Sanitas au susţinut o grevă de avertisment. Asta deoarece la ultima întâlnire dintre sindicat şi Guvern nu s-a ajuns la nici o concluzie.

La Spitalul Judetean Galaţi însă a fost o situaţie specială. Acolo au avut loc două proteste, la aceeaşi oră, în acelaşi loc şi, până la urmă, cu acelaşi scop, dar organizate de sindicate diferite. Odată cu greva de avertisment a membrilor de sindicat de la Sanitas a avut loc și o pichetare-grevă de avertisment “românească” a sindicaliștilor de la Solidaritatea Sanitară. Asta a făcut ca, la un moment dat, să fie înţepături și schimburi de vorbe acide între reprezentanţii celor două sindicate. Până la urmă, situaţia s-a calmat şi protestul a fost unul comun, sau cel puţin aşa s-a spus. “Nu, nu  este nicio supărare, până la urmă este foarte bine, protestăm împreună”, a fost concluzia finală.

Membrii ieşiţi în faţa porţii spitalului, de la ambele sindicate, au aceleaşi probleme – salariile mărite, dar cu venituri reduse de pe urma tăierii sau reducerii sporurilor.

Şi la Spitalul TBC, şi la cel de Boli Infecţioase, cadrele medicale, membre Sanitas, au fost în grevă de avertisment.

Postări asemănătoare

Câinele împușcat la Tg Bujor a fost operat și are șanse să trăiască

Maria Vlad Romaniţă

Pieton accidentat pe ”zebră”

Maria Vlad Romaniţă

L-au găsit descompus când au venit să îl evacueze din locuința Primăriei