Reperul
Social

Cal salvat de la Letea

Stelică este un cal care acum 10 ani s-a numărat printre cele 19 cabaline salvate de la Letea, de către voluntarii de la Vier Pfoten și polițiști, după ce oameni  fără suflet le capturaseră și urmau să le ducă la abator. Printre salvatorii de atunci se afla și tânăra Luana Laura Ana Udrescu, medic veterinar care l-a îndrăgit imediat pe Stelică, un biet mânz subnutrit și plin de răni. Tânăra l-a îngrijit, dar, din păcate, în 2014, Luana a murit într-un accident, pe când se pregătea să își deschidă cabinetul veterinar. În urma ei, părintii și prietenii au fondat Asociația de Protecție a Animalelor ”Visul Luanei”.

Îngrijit de părinții tinerei decedate, Stelică a crescut și acum avea nevoie de mai mult ajutor. Așa a ajuns la adăpostul Asociației ”Help Lăbuș” din Galați, acolo unde funcționează și spitalul animalelor părăsite.

”A fost hrănit cu biberonul de Luana, iar după tragicul accident, animalul a fost îngrijit de familia tinerei doctorițe decedate. De circa trei săptămâni este la noi. M-au întrebat dacă sunt de acord să îl preiau și răspunsul a fost ”da” fără rețineri”, a spus Corina Grigore, președintele Asociației ”Help Lăbuș”.

Acum Stelică s-a acomodat, are și o parteneră, o iapă de un an, Veronica, și s-a adaptat la viața din adăpostul unde conviețuiesc mii de câini, pisici, oi și măgari.

Postări asemănătoare

Deschide lumea | Uniunea Europeană este aici! Nu este undeva, departe

Reperul

Acțiuni ale Direcției de Sănătate Publică în zonele inundate

Cursuri de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți

Reperul