Reperul
Eveniment Galati

Cămătar arestat de polițiștii gălățeni

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat o percheziție domiciliară la adresa unui bărbat, de 34 de ani, din municipiul Galați, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de camătă și influențarea declarațiilor.

”Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, doi bărbați, din municipiul Galați, de 74, respectiv 47 de ani, s-ar fi împrumutat, primul cu 30.000 de euro, iar cel de-al doilea cu 5.000 de euro, de la bărbatul de 34 de ani. 
Conform înțelegerii, cei doi bărbați urmau să restituie sumele de bani împrumutate, în tranșe, împreună cu o dobândă aferentă, bărbatului de 34 de ani, persoană care nu era autorizată să desfășoare astfel de operațiuni financiare.

În contextul anchetei penale desfășurate, bărbatul de 34 de ani l-ar fi contactat, în repetate rânduri, pe bărbatul de 47 de ani, încercând să-l determine să nu dea declarații în fața organelor de cercetare penală, precum și să dea declarații mincinoase în favoarea sa.

În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 34 de ani, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Galați.

Astăzi, 9 iunie, bărbatul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, iar, ulterior, Judecătoriei Galați, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. Pe durata cercetărilor, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

1 iunie. Intrarea la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați este gratuită pentru copii

Reperul

VIDEO O mașină a luat foc în mers

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Pescari sancționați pentru că nu au respectat prohibiția

Maria Vlad Romaniţă