Reperul
Social

Campania de vaccinare antigripală este în toi în județul Galați

* Aici au ajuns toate dozele de vaccin alocate de Ministerul Sănătății * Între timp, însă, a început să crească din nou numărul cazurilor de viroză și pneumonie *

Campania de vaccinare antigripală gratuită derulată de Ministerul Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică este în toi. Potrivit DSP, în județul Galați au ajuns deja toate cele patru tranșe de vaccin antigripal alocate de Minister. În total, vor fi vaccinați gratuit 36.420 de gălățeni care fac parte din grupele la risc în a contracta boala, dintre care 17.083 au fost imunizați deja.

Între timp, însă, a început să crească din nou numărul cazurilor de viroză și pneumonie. “În ceea ce privește evoluția numărului gălățenilor nou diagnosticați a avea viroze și pneumonii, este o creștere a numărului de cazuri de la o raportare la alta. 2.499 de persoane au fost diagnosticate în ultima săptămână de raportare cu viroze respiratorii, 2.008 se înregistrau la anterioara raportare. Categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii este cea de la 5 la 14 ani, unde acum s-au înregistrat 782 de cazuri, față de 622. Numărul internărilor din cauza complicațiilor apărute la virozele respiratorii a fost de 84 la ultima raportare, față de 59 la acea anterioară. A crescut și numărul gălățenilor care au fost nou diagnosticați a avea pneumonii, de la 173 la anterioara raportare, la 206 la ultima raportare. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii a fost, la ultima raportare, cea a copiilor de 0-1 an, unde s-au înregistrat 60 de cazuri. La anterioara raportare, categoria de vârstă cea mai afectată era cea a copiilor de la 2 la 4 ani și se înregistraseră 51 de cazuri. Numărul internărilor cauzate de complicațiile pneumoniilor este acum de 85 de cazuri, față de 53”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Cea mai eficientă cale de a preveni gripa este vaccinarea.

Postări asemănătoare

EXCLUSIVITATE: CUP Dunărea le prezintă scuze brăilenilor pentru că le-a umflat facturile! VIDEO

Sorin Rugină

Gălățenii răspund apelului la donare de sânge lansat de Centrul Regional de Transfuzie

Maria Vlad Romaniţă

Trei elevi din Galați merg în Thailanda, la Olimpiada Internațională de Robotică, ajutați de Combinat

Reperul