Reperul
Politic

Campania #FărăPenali a depășit pragul de 20.000 de semnături strânse la Galați

* Campania vizează modificarea legislației în așa fel încât persoanele condamnate penal să nu mai aibă acces la funcții publice *

„21.700 de gălăţeni au semnat iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”! Datele sunt centralizate astăzi, miercuri, 8 august 2018, ora 16:00. Însă nu ne oprim aici! Vom continua să strângem semnături pe Faleza Dunării şi la Neacşu, vom continua să strângem semnături la sediul nostru din strada Traian nr 95, bloc A5A, la parter (vizavi de Starea Civilă), vom continua să adunăm liste de semnături de la gălăţenii implicaţi în această campanie şi care strâng semnături de la rude, vecini, prieteni sau colegi. (…) Vom continua să strângem semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice” până la sfârşitul săptămânii viitoare”, a anunțat USR Galați.

Cele 21.700 de semnături au fost strânse de voluntarii USR Galaţi, cu sprijinul colegilor de la USR Brăila şi de la RO100 Galaţi.

USR afirmă că atingerea obiectivului în județul Galați este un semnal important. „Încă o dată, astăzi anunţăm trecerea pragului psihologic de 20.000 de semnături, prag pe care foarte mulţi au crezut că nu va fi atins la Galaţi. Motivaţia că nu se poate face nimic în Galaţi, că e oraş şi judeţ roşu, că nu are sens, că penalii sunt prea mulţi si prea puternici a fost anulată de semnăturile a 21.700 de gălăţeni, până acum. Astăzi, Galaţiul este în primele 10 judeţe din ţară, ca număr de semnături date de cetăţenii săi şi ne mândrim cu asta. (…) Nu vom uita replica simplă şi tăioasă a unui gălăţean care munceşte în străinatate şi care, atunci când s-a întos acasă, a semnat, spunând: AM VENIT SĂ FAC DREPTATE”, a comunicat USR Galați.

Liderii USR au explicat că după ce vor încheia campania de strângere de semnături la sfârşitul săptămânii viitoare, vor demara etapa de centralizare a formularelor şi de verificare a semnăturilor. „Însă campania “Fără penali în funcţii publice” se va încheia doar atunci când în Constituţia României va fi adăugat articolul care va declanşa scoaterea penalilor din clasa politică şi din administraţia locală şi centrală”, a subliniat USR Galați.

Postări asemănătoare

Dănăilă: Despăgubirile solicitate de Primărie pentru blocarea lucrărilor la Calea Galați sunt praf în ochii brăilenilor

Reperul

Siderurgiștii gălățeni au semnat în număr mare petiția #FărăPenali

Reperul

Pregătiri pentru alegerile europarlamentare și referendum

Reperul