Reperul
Eveniment Social

Campanie de colectare a electrocasnicelor vechi care se va încheia cu o tombolă cu premii

* Deșeurile electrice și electronice sunt ridicate gratuit de la domiciliul solicitanților sau de la sediul firmei acestora până joia viitoare, 29 noiembrie *

În perioada ‪21-29 noiembrie 2018‬, deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţii şi sedii de firmă între orele ‪10.00-16.00‬ prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec ‪0800 444 800‬ (număr gratuit, disponibil zilnic, între orele ‪9.00-17.00‬), iar sâmbătă, ‪24 noiembrie‬, între orele 10.00 și 16.00 vor fi deschise 5 puncte de colectare provizorii la care cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

  • Str. Cezar Petrescu c/c str. Octav Doicescu;
  • Calea Galați, parcare bloc Turn;
  • Piața Independenței, platou Primărie;
  • Cămin Cultural Chercea;
  • Șoseaua Viziru, Giratoriu – Mecanizatorilor.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o tombolă cu premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, două cuptoare cu microunde, 3 mixere, 4 cafetiere, 4 mașini de călcat. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc ‪joi‬, ‪29 noiembrie‬, ora 11.00, în Piața Independenței, pe platoul Primăriei.

Pentru aparatele electrice și electrocasnice întregi, grele sau voluminoase, deponenții pot primi tichete cadou, în valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru mașini automate de spălat rufe, uscătoare de haine sau mașini de spălat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice).

“Această campanie face parte dintr-o colaborare a Primăriei Municipiului Brăila cu Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Prin numărul apelabil gratuit TelVerde ‪0800 444 800‬, se asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare”, precizează Primăria Brăila într-un comunicat de presă.

Postări asemănătoare

Cadrele didactice au protestat

Maria Vlad Romaniţă

ANPC. La ce trebuie să fie atenți părinții când cumpără rechizite școlare

Reperul

Daruri de la pompieri pentru copiii defavorizați

Maria Vlad Romaniţă