Reperul
Social

Campion balcanic după 25 de ani de pauză competițională

Fostul consilier municipal, gălățeanul Paul Găvănescu, a reușit să devină campion balcanic la triplusalt, la Campionatul Balcanic Masters de Atletism, desfășurat la Korca, în Albania. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât Paul Găvănescu a revenit în sportul de performanță după o absență de 25 de ani.

Participarea la Campionatul Balcanic de Atletism Masters 2021 vine ca o surpriză complet neaşteptată în urma rezultatelor obţinute la final de august când am devenit dublu campion naţional în probele de săritură în lungime şi triplusalt la categoria de vârstă +45. Am primit imediat invitaţia de a concura la balcaniadă, din partea Federaţiei Române de Atletism Masters, fiindcă rezultatele înregistrate erau competitive în plan internaţional, lucru care s-a concretizat într-un titlu de campion balcanic. Revenirea mea în sportul de performanţă ascunde o poveste oarecum tristă şi s-a întâmplat după 25 de ani de pauză totală. Dacă mă întreba cineva, în urmă cu vreo 5 ani, cum ar fi să mă reapuc de sport, i-aş fi răspuns că e nebun. Cu toate astea, principala motivaţie i se datorează fetiţei mele care, după ani buni de performanţă în tenis ul de câmp, a pus racheta în cui, ceea ce a născut în mine pe lângă o durere imensă, o energie interioară atât de puternică încât a stârnit «monstrul» de azi care s-a reîntors cu faţa către performanţă”, a declarat pentru Reperul.ro Paul Găvănescu.

Deși nu era în cea mai bună formă fizică, Paul, legitimat la CSM Dunărea a reușit o săritură de 12,35 m.

Rezultatul înregistrat la Campionatul Balcanic, cel de 12.35 m, a fost la doar 3 cm de recordul naţional vechi de ani buni. Am avut, totuşi, o săritură mult mai lungă în acelaşi concurs, de aproximativ 12.60 m, însă nereuşită şi îmi conferă speranţa că în cel mai scurt timp voi înregistra un nou record naţional. Toate medaliile de aur obţinute în ultima lună, dar mai ales cea de la Balcaniadă, mă obligă să vizez noi provocări. În urma discuţiilor cu membrii Federaţiei, am schiţat un plan pentru 2022, aşa că luăm în calcul participarea în februarie-martie 2022, atât la Balcaniada Indoor desfăşurată în Slovenia, cât mai ales la Campionatul European Indoor de la Braga, Portugalia. Planul competiţional va continua în sezonul de vară, cel puţin în plan teoretic, cu Balcaniada Outdoor care va avea loc în Grecia şi mai ales Campionatul Mondial desfăşurat la Tampere în Finlanda, la început de iulie 2022. Nu e uşor să vrei, trebuie să şi poţi, dar pentru asta e necesară o pregătire superioară decât ce a fost până acum. Îl am alături pe antrenorul Nicu Ciocan, fost coleg de atletism din perioada tinereţii, şi cu care am decis să mergem pe acest drum, un drum care până la acest moment ne-a oferit cele mai frumoase clipe. Pentru mine rămân amintiri de neuitat şi îmi doresc să completez tabloul călătoriei mele în atletism cu noi şi noi rezultate”, a mai adăugat Paul Găvănescu.

Postări asemănătoare

Mii de gălățeni au participat la Summer Parade, în cadrul Zilelor Dunării 2018

CNAS: Durata concediului medical acordat de medicii de familie într-un an nu mai poate depăși 28 de zile

Reperul

Blocul B8 trebuie consolidat. Experții propun și construirea unui alt imobil

Maria Vlad Romaniţă