Reperul
Eveniment

Când pot fi depuse cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite

Copiii ce provin din familii cu venituri mici din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei, anunță într-un comunicat Federația Națională a Părinților – “Edupart”. Acesta este al treilea an când se aplică programul.
Astfel, în funcție de vârsta elevului, cererile se depun fie la primărie (în cazul preșcolarilor), fie la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul (în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu).

Comunicatul Federației Naționale a Părinților transmite că, “pentru preșcolari, cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar trebuie depuse la primărie și se întocmesc de reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la primăria comunei sau orașului / sectorului din București unde locuiește familia.

Pentru elevi (ciclul primar și ciclul gimnazial), cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar, adică până pe 10 septembrie 2022″.
Totodată, materialele școlare ce pot fi achiziționate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventării școlii: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, se arată în comunicatul citat.

Postări asemănătoare

Amendă record și suspendarea activității pentru o benzinărie din Tecuci

Maria Vlad Romaniţă

Noi cazuri de decese și îmbolnăviri la căminele de bătrâni din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Unde dai și unde crapă: Șofer nevinovat, cercetat penal deoarece nu avea permis şi conducea o maşină neînmatriculată

Maria Vlad Romaniţă