Reperul
Eveniment Galati

Canicula crează probleme medicale gălățenilor

Temperaturile foarte ridicate crează serioase probleme de sănătate, mai ales celor vârstnici, care se aventurează în locuri aglomerate. ”În ultimele 24 de ore, serviciul nostru a intervenit pentru trei pacienți căzuți în locurile publice, pe fondul caniculei – doi în  Galați  și unul la Târgu Bujor. Erau persoane peste 50 de ani. În perioada asta, numărul de solicitări, pe fondul caniculei și pe fondul decompensării pacienților cronici, a crescut cu 10-15 %”, a precizat dr. Mihai Polinschi, din cadrul SAJ Galați. Medicii recomandă persoanelor vârstnice să nu iasă din casă decăt seara și la primele ore ale dimineții, cu atât mai mult acum când se suprapune și riscul de contaminare cu noul coronavirus.

În plus, mulți dintre ei au boli cronice, iar pe caniculă purtarea măștii le va crește și mai mult senzația de căldură. Fiind o categorie la risc în contactarea COVID 19, bătrânilor li se recomandă și ieșiri cât mai scurte pentru a reduce riscul infectării. În oraș există mai multe puncte de prim ajutor organizate de către Serviciul de Asistență Medicală al Primăriei Galați.

”Au venit oameni mai în vârstă care au solicitat să își verifice tensiunea, mai ales că afară este foarte cald și au și mască și bănuiesc că e greu de suportat, mai ales de ei care au și probleme cronice. Le oferim și apă și îi ajutăm cu ce putem, îi sfătuim cum să se protejeze“, a spus  Laura Oprea din cadrul Serviciului de Asistență Medicală al Primăriei Galați. 

Medicii mai recomandă ca în această perioadă să purtăm haine deschise la culoare, din fibre naturale, să nu consumăm alcool sau cafea și să ne hidratăm chiar și cu 3 până la 6 litri de apă, în funcție de activitatea pe care o desfășurăm.

Postări asemănătoare

Contrabandist prins la volan fără permis și cu alcoolemia record

Maria Vlad Romaniţă

Ucis cu sânge rece în plină stradă

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE: Tânărul fără permis care a furat o maşină şi a lovit o alta pe Faleză, lăsat sub control judiciar

Maria Vlad Romaniţă