Reperul
Eveniment

Caravana Aspire Teachers ajunge în Galați, unde reunește 100 de profesori din toată țara

Pe 2-3 august 2021, caravana „Drumul către învățare autentică” organizată de Aspire Teachers ajunge în Galați. La evenimentul ce va avea loc la Hotel Ibis Styles, din data de 3 august, vor fi prezenți 100 de profesori din toată țara.

Printre invitați se află Doru Căstăian, profesor de filosofie, Constantin Lomaca, formator, liderul Dep. de Științe la TheFIS, Germania, Vasile Brașovanu, coordonator cluster EduNetworks, Andra Mihaela Costache, subprefect al județului Galați, Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers.

„Vreme de două zile, Galațiul se transformă într-un hub de învățare pentru profesori din toată țara. Evaluarea, fie a elevului sau a profesorului, tema centrală a caravanei, reprezintă esența schimbărilor în educație. Vom avea alături de noi specialiști, formatori și experți în educație, care vor împărtăși din experiența lor și vor continua să colaboreze cu rețeaua Aspire Teachers pentru a produce impact în formarea profesorilor”, transmite Mihaela Ciocan, director adjunct la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Galați, membru în echipa de organizare locală a evenimentului.

Pe lângă atelierele dedicate evaluării, evenimentul include o bibliotecă vie Teacher Show – idei bune de luat acasă, un spațiu deschis unde profesori inovatori vor „expune” proiecte și practici relevante din științe, arte, limbi străine, proiecte interdisciplinare și management educațional, care vizează competențe reale și evaluări autentice, în contexte aplicate și cât mai aproape de temele curente.

Câteva dintre marile idei care vor ghida agenda sunt:

  • Evaluarea este un proces, iar testarea sumativă e doar un moment.
  • Modul de evaluare determină modul de predare.
  • Feedback-ul este busola.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită, organizatorii recomandând o donație pentru a acoperi o parte din costuri. Sponsorul principal este City Insurance.

Din echipa de organizare locală mai fac parte directoarele Mihaela Mihăilescu (Independența), Adriana Lefter (Tecuci) și învățătoarele Anca Dediu, Oana Onică și Raluca Mușat.

***

Viziunea Aspire Teachers este un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Din 2016, susținem formarea de calitate a profesorilor din România prin activități aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice de impact adaptate la realitățile secolului 21. Împreună cu ei, dezvoltăm comunități de bune practici și validăm resurse educaționale concentrate pe competențele viitorului din anul 2030, pentru o generație de copii și tineri adaptați economiei globale.

Web: aspireteachers.ro/caravana-aspire-teachers-2021

Facebook: facebook.com/AspireTeachers

Youtube: youtube.com/c/AspireTeachers

Postări asemănătoare

Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, activitate online 14 zile, din cauza a trei cazuri de COVID-19

Maria Vlad Romaniţă

Accident mortal în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Brăilean filmat în timp ce distrugea coșurile de gunoi din oraș

Reperul