Reperul
Cultural

Caravana Filmelor TIFF, în acest weekend, la Galați

* Documentarul ”România Neîmblânzită” în regia lui Tom Barton Humphreys, thriller-ul ”Banii sunt bani” al lui Géla Babluani și drama ”Charleston” a lui Andrei Crețulescu vor rula vineri, sâmbătă și duminică la cinematograful în aer liber care va fi amenajat la Păpădie *

Trei producții de excepție îi așteaptă pe cinefilii gălățeni, în acest sfârșit de săptămână, la Caravana Filmelor TIFF. Evenimentul, organizat grație unui parteneriat cultural încheiat între Primăria municipiului Galați și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), se va desfășura în perioada 24-26 august, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, unde va fi amenajat un cinematograf în aer liber. Intrarea va fi liberă.

”Vineri, 24 august, de la ora 21.30, în prima seară de proiecții, gălățenii vor putea viziona ”România Neîmblânzită” în regia lui Tom Barton Humphreys, documentar care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg.

Sâmbătă, 25 august, de la 21.30, rulează pelicula ”Banii sunt bani/ Money’s Money”. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori.

Weekend-ul cinefil din Galați se încheie duminică, 26 august, cu un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă – ”Charleston”. Filmul, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno, este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Spectatorii vor urmări în aer liber povestea unui triunghi amoros care îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu”, a informat Primăria Galați.

Municipalitatea susține cu 15.000 de lei organizarea acestui eveniment, suportând costurile de difuzare și de realizare ale proiectului Caravana Filmelor TIFF 2018.

Postări asemănătoare

„Monstrul nisipurilor”, „Liselotte în mai” și „Soacra cu trei nurori”, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Reperul

Seară artistică româno-albaneză la Galați

Reperul

Un mic tezaur este expus la Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea”

Reperul