Reperul
Eveniment

Caravana SMURD “Fii pregătit!”, la Galați și Tg. Bujor în acest weekend

* Participanții sunt instruiți cum să acorde primul ajutor în caz de dezastre naturale: cutremure, inundații sau incendii *

Caravana “Fii pregătit!” a fost sâmbătă, 30 iunie, în Galați, amplasată în parcarea Shopping City Mall. Duminică, 1 iulie, caravana va fi în orașul Târgu Bujor, în fața Primăriei, între orele 10:00 și 17:00.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Personalul ISU Galați organizează cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile includ prezentarea principalelor dezastre naturale ce pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare.

Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

În următoarea lună, Caravana va ajunge în șapte localități: Arad (7 iulie), Lipova (8 iulie), Vaslui (14-15 iulie), Râmnicu Vâlcea (21 iulie), Olănești (22 iulie), Târgu Mureș (28 iulie), Câmpia Turzii (29 iulie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

În primii doi ani de la lansare, Caravana SMURD a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Peste 200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Postări asemănătoare

Galați | A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului de centură

Reperul

Calificative de tip „admis” sau „respins” la disciplina modulară Educație pentru viață

Reperul

Câini omorâți în stațiunea brăileană Lacu Sărat

Reperul