Reperul
Braila Eveniment

Caravana Zilele Filmului Românesc TIFF la Brăila | Proiecții de gală la Teatrul „Maria Filotti”

Actrița Dana Rogoz, alături de regizorii Tudor Giurgiu și Radu Dragomir, sunt invitații speciali ai evenimentului Caravana Zilele Filmului Românesc TIFF la Brăila, pe 5 și 6 noiembrie. Teatrul „Maria Filotti” va găzdui proiecțiile de gală a două dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, Parking și Mo.

Dana Rogoz joacă în Mo rolul unei studente „rebele, agresive, care provoacă, care împinge limitele mereu”. Marți, 5 noiembrie, de la ora 19.00, vedeta va răspunde curiozităților publicului alături de regizorul Radu Dragomir, cel împreună cu care a construit povestea despre abuz și hărțuire din Mo, inspirată din fapte reale.

Ideea acestui film mi-a venit după ce am văzut o știre la TV cu o studentă de la Cluj, care își filmase pe ascuns profesorul în camera lui de cămin, în timp ce acesta îi cerea să întrețină relații sexuale în schimbul promovării examenului, la care o picase timp de 3 ani la rând”, spune Radu Dragomir. În rolul principal masculin, actorul Răzvan Vasilescu.

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, regizorul Tudor Giurgiu își va prezenta noul film, Parking, bazat pe romanul „Apropierea”, al lui Marin Mălaicu-Hondrari. Filmată în Spania și în România, povestea de dragoste dintre un poet român emigrant în Córdoba și o cântăreață spaniolă are în distribuție vedete spaniole, este „o odă dedicată tuturor visătorilor și cutezătorilor care au părăsit zona de confort a orașului natal pentru a căuta o viață mai bună în altă parte”, așa cum îl descrie Cineuropa. Parking este filmul care a deschis TIFF 2019.

Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), își propune să aducă cele mai noi filme românești cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

Programul proiecțiilor

 1. Marți, 5 noiembrie
  19.00 | Mo, r. Radu Dragomir | În prezența actriței Dana Rogoz și a regizorului Radu Dragomir
  Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.
  Trailer:
 2. Miercuri, 6 noiembrie
  19.00 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența regizorului Tudor Giurgiu
  Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.
  Trailer:

Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro și de la casieria Teatrului „Maria Filotti”.

Postări asemănătoare

Încă 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în week-end, la Brăila

Reperul

Urmărire cu focuri de armă la Brăila

Reperul

Un vânzător ambulant din Buzău a fost omorât în bătaie la Vișani, în județul Brăila

Reperul