Reperul
Economic

Carburanții s-au SCUMPIT cu 10% în luna iunie

Ridicarea restricțiilor impuse de către autorități pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 se reflectă în ultima perioadă în cererea tot mai mare de carburanți la pompă.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, transmite că această creștere a prețurilor carburanților la pompă se reflectă în mod evident în prețurile produselor și serviciilor și caracterizează situația actuală ca fiind „nesustenabilă”.

„Evident că o creștere a prețului carburanților se reflectă într-o creștere a serviciilor de transport, iar apoi se propagă în prețul mai multor produse. Eu sper ca trendul de creștere să se oprească, iar situația asta mi se pare destul de nesustenabilă. (…) Mi se pare că petrolul este la un preț mult prea ridicat.

Dacă nu se va opri trendul de creștere, tranziția energetică în sectorul de transporturi se va accelera și cel mai mult vor pierde cei din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Rusia, cei care țin producția jos în momentul de față. (…) E o creștere mult prea mare într-un timp mult prea scurt”, a adăugat Răzvan Nicolescu.

Postări asemănătoare

Robotul care detectează mine antipersonal din plastic, inventat de un student la Inginerie de la Galați

Maria Vlad Romaniţă

T. Sandu: „E foarte complicat să creezi o industrie a turismului la Galați”

Reperul

CCR. Indemnizația de creștere a copilului poate fi executată silit pentru orice datorie

Reperul