Reperul
Economic

Care vor fi tarifele de decontare CNAS pentru medicii de familie și cei de ambulator

CNAS va deconta serviciile medicale din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate la aceleași tarife ca în semestrul al doilea din anul 2023. Măsura va fi valabilă în primul semestru al anului 2024, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Guvern.

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, modificarea Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, s-a decis: menținerea pentru întreg semestrul I al acestui an a valorilor punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023 așa cum s-a convenit în cursul negocierilor și consultărilor dintre CNAS și reprezentanții organizaţiilor reprezentative prevăzute de Legea nr. 95/2006.

Aceste valori sunt:

pentru punctul per capita: 12 lei

pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală primară: 8 lei

pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală ambulatorie de specialitate: 4,5 lei

S-a prevăzut explicit că, în asistența medicală primară, se decontează o singură consultație pe zi pentru o persoană, prin care este abordată în integralitate starea de sănătate a pacientului, a anunțat Guvernul, într-un comunicat.

Ca urmare a actului medical, medicul eliberează toate documentele necesare pacientului (rețete medicale, bilete de trimitere, recomandări etc.).

 

Postări asemănătoare

Sindicatele propun un salariu minim brut de peste 2.500 de lei

Reperul

LANSARE PROIECT „Start 4 NEETs Sud-Est”, POCU/991/1/3/154443

Reperul

Noua Lege a pensiilor: Cu cât se reduce vârsta de pensionare, din 1 septembrie 2024

Reperul