Reperul
Braila Eveniment

Cătălin Boboc a demisionat din funcția de prefect al Brăilei

Demisia vine în contextul în care acesta a anunțat că va intra în cursa electorală pentru președinția CJ Brăila, din partea PNL Brăila.

Cătălin Boboc a susținut astăzi ultima conferință de presă în calitate de prefect al județului Brăila, asta în contextul în care se pregătește pentru candidatura la funcția de președinte al CJ Brăila. În cadrul conferinței de azi, Boboc a făcut un scurt bilanț al activității sale din ultimele 8 luni.

”Este ultima mea conferință de presă în calitate de prefect al Brăilei. Se încheie astăzi un mandat pe care mi l-am exercitat, așa cum v-am spus de la început: mandat al unui prefect care și-a propus să fie implicat în tot felul de probleme. Și gradul meu de implicare, vreau să vă asigur, a fost unul dat de nivelul problemelor sau de mulțimea lor, nicidecum de catalogările unor oameni care au spus în spațiul public faptul că uneori îmi depășesc atribuțiile, că parcă așa era exprimarea. Eu cred că niciodată, atunci când vrei să te implici într-o problemă și să cauți soluții, dacă nu încalci legea, nu îți depășești niciun fel de atribuții. Am încercat să fiu în continuu alături de instituțiile publice din Brăila, care aveau nevoie și de sprijinul meu. Nu m-am ferit de subiecte fierbinți. Am luat decizii, chiar dacă uneori îmi puteam imagina că ar fi nepopulare”, a declarat Boboc. Acesta a răspuns și acuzațiilor conform cărora, uneori, și-ar fi depășit atribuțiile, explicând că a încercat mereu să ajute.

 ”Mi-am «depășit atribuțiile» și când am solicitat «Nuclearelectrica» un sprijin de 15 miliarde lei pentru Spitalul Județean, care s-a și primit, dar care, din păcate, nu a fost utilizat în totalitate până acum. Dacă toate lucrurile acestea pot fi catalogate ca excese, vă spun că nu aș fi putut și nu pot să îmi exercit un mandat în alt fel, pentru că pur și simplu, așa e stilul meu. Nu pot să am la cunoștință o problemă și să fug de ea, pentru că nu scrie undeva negru pe alb că nu e problema mea”, a explicat Boboc.

Cătălin Boboc a mai adăugat că, deși nu va mai fi prefect, va urmări evoluția demersurilor începute în această perioadă și anume proiectul legat de clădirea de la Pașapoarte și Permise; proiectul privind preluarea și reabilitarea spațiului din Piața Traian – fosta clădire a Finanțelor; deblocarea programului POIM pentru canalizare și apă în Brăila și proiectul privind deblocarea relocării utilităților de la drumul ce leagă podul peste Dunăre de Centura Brăilei. În ceea ce privește persoana care îl va înlocui, Boboc a precizat că decizia aparține Guvernului, dar ca el, înainte de a demisiona,  a emis un ordin de prefect prin care și-a delegat atribuțiile către cei doi subprefecți: Simona Drăghincescu și Vasilica Vîlcu, astfel încât să nu aibă nicio legătură cu procesul organizării alegerilor locale. 

Postări asemănătoare

Incendiatori de pubele la Brăila. Dau foc doar modulelor de colectare selectivă

Reperul

Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la închisoare cu executare

Reperul

S-a dus la Poliția de Frontieră cu acte false și a cerut restituirea unui bolid

Maria Vlad Romaniţă