Reperul
Eveniment Galati

Caz nou de violență în familie, în atenția polițiștilor gălățeni

Polițiștii gălățeni au de rezolvat un nou ca de violență în familie. De această dată, este vorba despre o bunică, de 69 de ani, care și-ar fi agresat cei cinci nepoți fizic și psihic.

„La data de 22 martie 2024, la sediul Secției 4 Poliție Galați s-a prezentat un minor, de 16 ani, din municipiul Galați, însoțit de mama sa, de 34 de ani, care a reclamat faptul că, în cursul zilei anterioare, bunica sa l-ar fi agresat fizic, la adresa de domiciliu a acesteia, unde locuia împreună cu alți patru frați minori.

Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit și formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de minor, de noua reședință a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum și de unitatea de învățământ unde acesta este elev.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

A doua zi, mama minorului a formulat o nouă sesizare la aceeași unitate de poliție, cu privire la faptul că și ceilalți patru copii minori ai săi, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, ar fi fost agresați fizic și psihic de către bunicii paterni.

Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, reclamanta și-ar fi lăsat cei cinci copii minori, în plasament la bunica paternă, respectiv o femeie, de 69 de ani, din municipiul Galați, care are o relație de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani.

A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele și luării măsurilor legale”, transmite I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Incendiu provocat de un scurtcircuit

Maria Vlad Romaniţă

Și-a abandonat copilul

Reperul

(VIDEO) Probleme la urcarea și coborârea de pe bac

Reperul