Reperul
Eveniment

Cazierul judiciar va putea fi obținut și electronic

Proiectul de lege de la Senat, prin care este propusă modificarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, va simplifica procesul de obținere a cazierului judiciar.

După cum scrie în viitoarea lege, certificatul de cazier judiciar se va elibera gratuit şi în formă electronică.

De asemenea, cazierul judiciar se va elibera electronic persoanelor fizice sau juridice dacă solicită asta în cererea-tip, ce se depune electronic sau personal, la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică vor fi semnate cu semnătură electronică calificată şi vor fi asimilate înscrisurilor autentice, conform proiectului.
Totodată, prin proiectul de față se dorește accelerarea “procesului de debirocratizare și de simplificare a proceselor administrative” și reducerea eforturilor “de procurare a documentelor în vederea obținerii unor servicii publice”, potrivit inițiatorilor măsurii.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Braconieri prinși de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

Intervenție a polițiștilor și jandarmilor din cauza nerespectării distanțării fizice la resfințirea unei biserici pe rit vechi

Maria Vlad Romaniţă

Galați | Accident de circulație pe DN25

Maria Vlad Romaniţă