Reperul
Braila Galati

Ce drepturi au pacienții. A fost lansată a doua ediție a Ghidului asiguratului

A doua ediție a Ghidului asiguratului are ca scop creșterea gradului de cunoaștere a serviciilor oferite în cadrul sistemului de asigurări de sănătate și a modului de funcționare a acestui sistem, precizează reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ghidul cuprinde informaţii despre calitatea de asigurat, pachetele de servicii medicale, modalităţile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum și drepturile şi obligaţiile asiguratului, conform reglementărilor în vigoare la ora actuală.

Ghidul se adresează atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul şi care este modalitatea de accesare a acestora.

Actuala ediție a Ghidului asiguratului era necesară, la peste doi ani de la apariția primei ediții, în condițiile în care în acest răstimp pachetele de servicii pentru persoanele asigurate și neasigurate s-au lărgit considerabil.

Totodată, în redactarea acestei ediții s-a ținut cont de propunerile și recomandările primite de CNAS după parcurgerea ediției precedente a ghidului.

Lansarea noii ediții a Ghidului asiguratului este primul pas al unei campanii de informare publică despre drepturile și obligațiile asiguraților, ce se va desfășura pe parcursul următoarelor luni.

A doua ediție a Ghidului asiguratului este postată pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, pe paginile de Internet ale caselor de asigurări de sănătate din teritoriu, și promovată pe pagina de Facebook a instituţiei.

Linkul  către ghid este: https://cnas.ro/ghidul-asiguratului/ .

Postări asemănătoare

A fost protest şi astăzi în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Primele decese din cauza noului coronavirus, în rândul cadrelor medicale gălățene

Maria Vlad Romaniţă

Incident la meciul Oțelul – FCSB

Maria Vlad Romaniţă