Reperul
Economic

Cei care găzduiesc refugiați din Ucraina vor putea deconta la stat hrana acestora

Prin HG nr. 336/2022, apărută în Monitorul oficial nr. 245, Guvernul a stabilit mecanismul de decontare, astfel încât decontarea hranei pentru refugiații din Ucraina să fie posibilă efectiv.

Astfel, cei care găzduiesc refugiați vor putea deconta 20 de lei pe zi, pentru hrana acestora, pentru fiecare persoană în parte. Decontarea se poate face în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, în baza unei cereri depuse la primărie, însoțită și de:
-o declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere;
-copia actului de identitate al solicitantului și documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduiți refugiații.
„Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de Urgență/ Inspectoratului pentru Situații de Urgentă București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoana găzduită”, conform textului OUG nr. 20/2022.

Postări asemănătoare

Consiliul Național al Rectorilor, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Reperul

Zahărul, în topul celor mai mari scumpiri înregistrate în ultimul an

Reperul

Polițele de asigurare RCA se scumpesc

Reperul