Reperul
Eveniment Social

Centre de asistență socială, în carantină

ultimele stiri galati

Patru centre de asistență socială din Tecuci, Nicorești și Munteni sunt în carantină din cauza unor focare de coronavirus. Trei dintre acestea sunt centre ale Direcției de Protecție a Copilului, iar acolo sunt în total 15 copii bolnavi și 2 angajați.

”Personalul din serviciile de tip rezidențial este testat o dată pe săptămână și toți beneficiarii sunt testați o dată la două săptămâni. Noi ne luăm imediat  măsuri de autoizolare în timp ce se desfășoară anchetele epidemiologice. Situația este în dinamică, dar deocamdată avem focare la Centrul de plasament din Tecuci, la un apartament de tip familial din Tecuci și la un alt centru din Munteni“, a precizat Tania Calcan, purt. de cuv. DGASPC Galați. S-au luat deja măsuri de carantinare.

”Avem focare în trei centre ale Direcției de Protecție a Copilului și Asistență Socială, toate trei sunt  în carantină 14 zile. Mai  avem un focar la Nicorești la un alt centru unde avem 2  angajați și 11 beneficiari care sunt pozitivi la noul coronavirus. Și acolo se va institui măsura carantinei pentru 14 zile“, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Teodora Diaconița. Al patrulea este un centru social  privat unde sunt infectați 11 beneficiari și 2 angajați.

Postări asemănătoare

Lidia Buble și Antonia concertează la Zilele Galațiului 2018

Reperul

Forumul de cooperare în regiunea Dunării se desfășoară on-line

Reperul

199 de confirmați cu COVID 19 în numai 24 de ore, la Brăila

Reperul