Reperul
Social

Centru de permanență medicală în curtea bisericii

Un  nou  centru de permanență pentru servicii medicale le oferă de astăzi posibilitatea și gălățenilor din zona Mazepa să nu mai facă drumuri la camerele de gardă pentru o simplă consultație sau pentru tratamente injectabile. 

”Inaugurăm cel de al doilea centru de permanență pe care Primăria Galați îl pune la dispoziția cetățenilor. Încercăm astfel să degrevăm în primul rând Primirile Urgență atât de la Spitalul Județean cât și de la Spitalul de Copii, cele două secții de Primiri Urgență pe care le avem la nivelul municipiului Galați. Știți foarte bine că sunt mulți cetățeni care se duc la spital doar pentru tratamente sau o simplă consultație. Primul centru de permanență a avut până acum un flux de circa 30.000 de persoane care i-au trecut pragul, cu diferite nevoi ceea ce înseamnă un număr mai mic sau presiune mai mică la nivelul camerelelor de gardă. Acest al doilea centru de permanență a fost realizat în primul rând cu ajutorul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Vreau să îi mulțumesc ÎPS Casian, arhiepiscoul Dunării de Jos, pentru că ne-a pus la dispoziție, aici în curtea bisericii, acest spațiu ce a putut fi transformat în centru de permanență. Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012,70 lei cu TVA. În plus, apariția unui astfel de centru oferă mai multă siguranță pentru pacienți, mai ales în contextul pandemiei”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului.

Nu este ultimul centru pe care municipalitatea gălățeană dorește să îl construiască în oraș, la sfatul medicilor.

”Vă  pot spune că în orașul Galați am planificat, cu Primăria,  patru centre de permanență. Aceste centre sunt extrem de importante deoarece de sărbătorile legale oamenii nu au decât  camerele  de gardă, care sunt foarte aglomerate. Este foarte important că aceste centre, pe lângă consulații și  tratamente fac și tratamente injectabile, de aceea sunt foarte, foarte utile”, a precizat prof universitar. dr. Aurel Nechita.

Nouă medici de familie și asistenți medicali lor vor asigura activitatea noului centru.

”Încercăm sa degrevăm UPU și camerele de gardă foarte solicitate în aceasta perioadă. Asigurăm consultații  pentru adulți, copii si tratamente la recomandarea altor medici și, cel mai important, consultațiile sunt pentru toti cetățenii, indiferent de statutul de asigurat. Avem patru cabinete cu toate dotările necesare “, a explicat dr. Carmen Panghe, medic coordonator  al  Centrului de Permanență nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca” Galați.

Amplasarea acestui nou centru de permanență medical în curtea unei bisericii continua tradiția implicării în viața de zi cu zi a comunității.

”Mai ales acum, în perioada de pandemie, și vreau sa subliniez acest lucru, acest centru va fi dispobibil așa cum și programul arată în zilele de sâmbată și duminică, non -stop, iar în fiecare zi de luni până vineri, de la orele 15.00 până la 8.00 dimineața. Aș vrea ca aici să vedeți două altare, biserica, unde vedem altarul lui Hristos și centrul medical, altarul slujirii fratelui nostru“, a spus preotul Ionel Rotaru de la parohia Sfinții Trei Ierarhi.

Și cadrele medicale din spitalele de urgență salută apariția centrelor de permanență.

”Este și acum, într-adevăr, aglomerație la Urgență, nu la fel ca înainte de pandemie, dar tot este. Sunt binevenite centrele de permanență deoarece degrevează cu mult responsabilitatea celor de la Urgență . Se știe, bineînțeles că la Urgență nu se prezintă doar cazurile strict de urgență, ci mai vin și pacienți bolnavi cronici și cei pentru tratamente”, a spus dr. Ionuț Băneșanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Noul centru de permanență funcționează pe strada Ovidiu la numărul 10 , în cartierul Mazepa și are intrare separată în curtea bisericii Trei Ierarhi.

Postări asemănătoare

Liga Studenților: Senatul Universității încalcă drepturile studenților

Reperul

Dezbateri online pe teme de anticorupție

Maria Vlad Romaniţă

Comunicat de presă: Simpozionul international „Delte si Zone Umede”

Reperul