Reperul
Administratie Galati

Centru “Respiro” în Galaţi

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a obţinut finanţare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip ”Respiro” pentru persoane adulte, cu handicap grav.

“Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi şi a persoanelor care le îngrijesc. Va fi astfel creat un mediu sigur de îngrijire, în care persoanele adulte cu handicap grav vor putea fi cazate temporar, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, în cazul în care asistenţii personali sau aparţinătorii acestora au probleme medicale, de ordin personal sau au nevoie de o perioadă de odihnă. Centrul va fi dotat cu tot ceea este nevoie pentru îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia de servicii individualizate de îngrijire, precum şi de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau programe de recuperare medicală. Centrul va putea asigura supraveghere şi îngrijire personală pentru cel mult patru beneficiari în acelaşi timp. Valoarea proiectului este de 607.000 de lei, din care 552.000 reprezintă finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, iar 55.200 contribuţia solicitantului. În cadrul acestui proiect va fi achiziţionat un spaţiu care va fi dotat şi utilat conform normelor în vigoare. 

Postări asemănătoare

Liberalii brăileni îi cer prefectului să demareze procedurile pentru demiterea din funcție a managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila

Reperul

Primăria Galaţi deschide încă 4 centre de permanenţă, după succesul celui din M39

Sorin Rugină

Dănăilă, PNL: Președintele CJ Brăila nu recunoaște nici măcar promisiunile pe care le face în scris

Sorin Rugină