Reperul
Eveniment

Certificatul digital UE de călătorie poate fi folosit efectiv la zece zile de la vaccinarea completă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 transmite pe pagina de Facebook RO Vaccinare că“[p]entru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare”.

Ceea ce înseamnă că cei vaccinați complet împotriva COVID-19 pot folosi certificatul verde pentru a călători în afara granițelor sau pentru a intra într-o instituție publică ori în anumite magazine doar după ce trec zece zile de la vaccinare.

Deși documentul poate fi generat la scurt timp după vaccinare, acesta nu este valid. Certificatul verde se validează nu la începutul celei de-a zecea zi, ci în a zecea zi, dar la ora la care s-a făcut vaccinul.

Certificatul verde poate fi descărcat de către persoanele:
-care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
-care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
-care au efectuat schema completă într-un stat terț (non UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.
Românii care s-au vaccinat și în țară, și în străinătate, una dintre doze fiind administrată în țările UE sau în Regatul Unit al Marii Britanii, trebuie să parcurgă o procedură specială pentru a putea primi certificatul verde de la autoritățile române.

Verificarea certificatelor verzi ale clienților este făcută de firme prin aplicația de verificare pusă la dispoziție de autorități, numită Check DCC.

Postări asemănătoare

A venit la serviciu în timpul liber ca să fure motorină de la utilajul pe care lucrează – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă

Al doilea deces cauzat de gripă în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Un copil de 11 ani a dat foc unei case, din răzbunare

Maria Vlad Romaniţă