Reperul
Eveniment Galati

Cinci militari români răniți în Afganistan

Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” Galați care se află în misiune în Afganistan au fost răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate. 

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Informații de ultimă oră arată faptul că militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Victimele atacului sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Postări asemănătoare

Jaf împiedicat de jandarmi

Maria Vlad Romaniţă

Patru gălăţeni reţinuţi după ce au spart bancomate în Austria. Prejudiciul total – peste jumătate de milion de euro

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE: Tânărul fără permis care a furat o maşină şi a lovit o alta pe Faleză, lăsat sub control judiciar

Maria Vlad Romaniţă