Reperul
Administratie Cultural Galati

CJ Galați a atribuit contractul de modernizare a fostei Farmacii Ținc

* Clădirea, care găzduiește acum Muzeul Casa Colecțiilor, va fi reabilitată de către Midanne Invest Grup la prețul de 2,26 de milioane de lei *

A fost atribuit contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Muzeului „Casa Colecţiilor”, fosta Farmacie Ţinc, a anunțat astăzi Consiliul Județean Galați. Licitaţia a fost câştigată de către S.C. Midanne Invest Grup S.R.L., iar valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 2.261.822 de lei, TVA inclus.

„Proiectarea a fost deja realizată, astfel încât în cel mai scurt timp vor demara lucrările de restaurare a acestui monument de arhitectură. Vor fi realizate şi lucrări de înlăturare a factorilor care pun în pericol stabilitatea clădirii, iar toate ornamentele de pe faţadă vor fi restaurate. După finalizarea lucrărilor, în cadrul proiectului vom realiza şi digitizarea monumentului de arhitectură, care include şi o scanare 3D pentru realizarea unui tur virtual al muzeului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Clădirea va fi dotată cu sistem de detecţie şi alarmare la incendiu, sistem de detecţie şi alarmare la efracţie, sistem de supraveghere şi înregistrare video şi sistem de control acces.

Proiectul este realizat cu fonduri din Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Bugetul total este de 3.452.821 de lei, suma care include pe lângă contractul de execuţie a lucrărilor, proiectul tehnic care a fost deja realizat, toate documentele, avizele, autorizaţiile şi studiile necesare pregătirii şi implementării acestui proiect, digitizarea monumentului de arhitectură, dotarea spaţiului muzeal cu vitrine moderne şi panouri mobile, activităţi de publicitate, precum şi plata taxelor legale.

Postări asemănătoare

Contracte de finanțare pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

Reperul

Catacombele Brăilei ar putea fi vizitate

Reperul

S-a lansat Programul Regional Sud-Est 2021-2027

Reperul