Reperul
Administratie Galati

CJ Galați a lansat proiectul de reabilitare a DJ 255, cu un buget de 66 de milioane de lei

* DJ 255 va fi reabilitat şi modernizat pe segmentul Pechea – Rediu – Cuca – Fârţăneşti – Măstăcani – DN 26 *

Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Galaţi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi a directorului ADR Sud-Est, Luminiţa Mihailov, a fost lansat proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 255 pe segmentul Pechea – Rediu – Cuca – Fârţăneşti – Măstăcani – DN 26. Bugetul total al proiectului este de 66.734.563 de lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, cheltuieli cu documentaţia tehnică şi plata cotelor şi taxelor legale. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 65.101.966 de lei, iar cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.632.597 de lei. Fondurile  sunt asigurate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD.

“ Vom moderniza complet un tronson de aproape 35 de km de pe DJ 255. Vor fi realizate lucrări de consolidare a drumului, de reabilitare a tuturor podurilor şi podeţelor şi de asfaltare. De asemenea, vor fi amenajate şi 14 staţii de transport public. Lucrările vor începe în această primăvară, deoarece am finalizat şi procedurile de achiziţie publică şi avem deja desemnat un constructor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Licitaţia fost câştigată de Asocierea S.C Citadina 98 S.A Galaţi  – S.C Tancrad S.R.L Galaţi – S.C Lemacons S.R.L – ADD Global Design – Global Service Proiect, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie este de 63.356.286 de lei, TVA inclus. Suma include şi partea de proiectare în cuantum de 2.295.694 de lei.

Termenul de implementare a proiectului este de 20 de luni.

În afara proiectelor contractate deja, Consiliul Judeţean Galaţi mai are propuse spre finanţare pe SUERD încă două proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere judeţene, proiecte care au fost deja declarate eligibile.

Postări asemănătoare

Finanțare europeană pentru modernizarea Parcului Carol (CFR)

Reperul

Lucrări de decolmatare a răului Bârlad

Maria Vlad Romaniţă

E oficial! Gabriel Panaitescu este noul prefect al Galațiului

Reperul